24.08.2024 | Roman Zajíček | Zápas

Líšeň slaví první domácí triumf, Varnsdorf porazila kuriózním gólem

Foto: sklisen.com
Fotbalisté Líšně porazili v sobotním utkání 7. kola Chance Národní Ligy nejtěsnějším rozdílem Varnsdorf. Jedinou branku zápasu vsítil po půlhodině hry Jan Silný, jenž využil velké chyby gólmana Pešla po spoluhráčově "malé domů". Marvanům přinesla premiérová letošní trefa na vlastním stadionu první domácí vítězství. V neúplné tabulce se Líšeň dostala před svého soupeře na šestou pozici. Varnsdorf je o dvě pozice níže.
29' Silný
bez branek
58' Jokovič
62' Silný
77' Ilko
90+5' Aldin
60' Camara
71' Kopecký (trenér)
Sestavy
Ulrich – Ilko, Jeřábek, Joković, Lutonský – Sedlák – Dudl (87. M. Mach), Dziuba (87. Tauš), M. Polášek (69. Vlasák), Sokol (73. Rolinek) – Silný (69. Aldin)
Na lavičce: Sláma, Otrísal, Hapal, Mionić, Kratochvíla, Raab
Trenér: Petr Maléř
Pešl – Zálešák, Kouřil, Kubista, Vlk (76. Podzimek) – Kosař (67. Rudnytskyy), Stradiņš (46. Camara), Osaghae, Hudák (46. Nykrín) – L. Dufek (46. Adeleke), Lexa
Na lavičce: Lichtenberg, Kubín
Trenér: Ivan Kopecký
Rozhodčí: Kotala – Mikeska, Bureš • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 532

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Prvních pětadvacet minut příliš fotbalové krásy divákům nenabídlo. Oba týmy kupily chyby a k vidění byly nepřesnosti. Jeden takový totální lapsus udělal ve 29. minutě brankář Pešl, který podcenil malou domů, navíc upadl a pohotový Jan Silný už neměl složitou práci – 1:0. 

Od úvodního gólu byli Marvani lepší a mohli přidat další branky. Nejprve nebezpečně pálil Dudl a následně Sokol nedokázal varnsdorfského brankáře propálit. Severočeši působili nevýrazným dojmem, jedinou jakous takous šanci měli dvě minuty před koncem poločasu, kdy se do balonu opřel Kosař a brankář Ulrich musel poprvé v duelu vykázat pracovní činnost.

Z druhého poločasu uběhly jen tři minuty a Brňané si vytvořili dvě obrovské šance. Nejprve to byl Dziuba, který si křikl o míč a ten dostal. S ním už byl blízko Pešlovi, který jej tváří v tvář vyčapal. Akce však pokračovala a prakticky do prázdné brány mířil Silný, z brankové čáry ale Kosař míč odpravil do bezpečí.

Po hodině hry hledal po rohu Sokol kolegu Dudla, jehož Pešl vychytal na bližší tyči. V 71. minutě mohl svůj tým uklidnit obránce Ilko, jenže jeho střelu z prázdné brány podruhé v zápase vykopl jeden z obránců Varnsdorfu.

V hektickém závěru mohli jinak neškodní hosté vyrovnat. Střídající Rudnytskyy se dostal k hlavičce na malém vápně, kde vůbec nikdo kolem něj nebyl, ale fantastický Ulrich se vyškrábal do vzduchu a předvedl zákrok odpoledne. Severočeši měli v nastavení velký tlak, ale tři body nakonec poprvé v sezoně zůstaly v Brně. Líšeň doma poprvé skórovala a také naplno bodovala. Většinu zápasu byla lepší, ale závěr si hodně zkomplikovala a může být ráda, že znovu nepřišla o výhru gólem v nastavení.