26.08.2024 | Aleš Strouha | Zápas

Vyškov nejtěsnějším možným rozdílem porazil Zbrojovku, rozhodl Ulbrich

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova v rámci dohrávky 7. kola Chance Národní Ligy porazili v drnovickém azylu Zbrojovku Brno 1:0. Jedinou brankou rozhodl utkání v nastavení prvního poločasu Tom Ulbrich, pro něhož to byla druhá trefa v sezoně. Kameníkův tým poskočil na čtvrtou příčku tabulky, Zbrojovka je po sedmi odehraných utkáních dvanáctá.
45+1' Ulbrich
bez branek
50' Sylla
64' Čelůstka
65' Piško
75' Vedral
90+2' Josl (kondiční trenér)
90+3' Zajíc
25' Polák
59' Potočný
60' Čechovič (trenér brankářů)
81' Janetzký
86' Došek (vedoucí týmu)
Sestavy
Borek – Piško, Vedral, Štěrba, Čelůstka – Sylla, Djanbou (90+1. Němeček) – Schön (77. Egbri), Ulbrich (77. M. Novák), Condé (90+1. Lacík) – El Azzouzi (60. Zajíc)
Na lavičce: Derka, Hrubý
Trenér: Jan Kameník
Mucha – Hamza, Štěpánek, Nový – Granečný, Polák (86. Lu. Pernica), Janetzký, Kubr (69. Mičuda) – Texl (78. Mateković) – Kronus (69. Švancara), Potočný
Na lavičce: Prodělal, Toman, Polášek, Smejkal
Trenér: Jaroslav Hynek
Rozhodčí: Petřík – Novák, Cichra • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 2361

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Malé jihomoravské derby začaly oba týmy velmi opatrně a od úvodních minut bylo jasně vidět, že ani jedno z mužstev nechce chybovat v defenzivě. První zajímavější akce zápasu se tak zrodila až ve 20. minutě utkání a pro Zbrojovku to nakonec byla vůbec největší šance celého zápasu. Uvnitř vápna Vyškova se skvěle uvolnil Kronus a jeho povedenou střelu zastavila vzdálenější tyč Borkovy brány.

Také druhou nebezpečnou šanci si vytvořili hostující fotbalisté. V probíhající 37. minutě parádně ze vzduchu odcentroval do vápna Granečný, který přesným pasem nalezl zcela osamoceného Potočného - brněnský útočník ale v zakončení selhal, když míč poslal jen do brankáře Borka. Hned z protiútoku měl gól na kopačce domácí Schön, jenže z velmi dobré pozice po zpětné přihrávce od Condého zamířil nad břevno. Do kabin se ale nakonec přeci jen odcházelo za stavu 1:0. Po přímém kopu domácích se ve vápně nejlépe zorientoval Tom Ulbrich, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Do druhého poločasu vstoupili podle očekávání velmi aktivně hosté, avšak jejich úvodní nápor nepřinesl prakticky žádnou zajímavější příležitost ke skórování. Po hodině hry mohl vedení Vyškova navýšit Patrik Schön, své zakončení halfvolejem poslal ale jen do země, od které se míč odrazil nad břevno Muchovy brány.

Ještě jednu dobrou šanci měli domácí v 84. minutě, kdy se centr z levé strany snesl do vápna na hlavu Vedrala, ten ale ve velmi dobré pozici zamířil těsně vedle spojnice břevna a tyče. Když se pak v poslední minutě hry nedokázal po přímém kopu i kvůli signalizovanému ofsajdu prosadit Jakub Janetzký, skončil zápas nejtěsnější výhrou domácího celku 1:0.