25.08.2024 | Michal Nussbauer | Zápas

Žižkov s Vlašimí si rozdělily body. Necid se trefil popáté v sezoně

Foto: fkvz.cz
Fotbalisté Žižkov v utkání 7. kola Chance Národní Ligy na svém stadionu remizovali s Vlašimí 1:1. Pražany poslal do vedení ve 22. minutě útočník Tomáš Necid (na snímku), který vstřelil svou pátou branku v probíhajícím ročníku. Hosté srovnali v úvodu druhé půle díky trefě Filipa Lehkého a potvrdili pověst dosavadního remízového krále soutěže – zapsali už pátou remízu za sedm kol, na výhru aktuálně čekají pět utkání.
22' Necid
55' Lehký
53' Hönig
79' Divíšek
68' Majer (trenér)
81' Onije
Sestavy
Melichar – M. Richter, Broukal, Fišl, Divíšek (80. Klusák) – Petrák, Jirásek – Prošek (64. Gembický), Batioja (80. Sixta), M. Hönig (80. A. Toula) – Necid
Na lavičce: Kotek, Muleme, Řezáč, Tregler, Sodoma, Žiga
Trenér: Marek Nikl
Spilka – Kareem, Breda, Kulhánek, Kurka – Šubert, J. Franěk (46. Rosa), Onije (81. Soukeník), Musil, Lehký (88. Záviška) – Hodek (88. Biegon)
Na lavičce: Čermák, Kolář, Dostál, Pudil, Holoubek, Pudil
Trenér: Aleš Majer
Rozhodčí: Zaoral – Mojžíš, Lakomý • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1160

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Do prvního dějství vstoupili lépe domácí, kteří soupeře z Vlašimi častokrát na dlouhé minuty ani nepouštěli z obranné poloviny. Jejich snaha byla odměněna ve 22. minutě. Hönig zahrál soupeři na housle, čímž připravil balon ke střele Jiráskovi. Jeho bombu zpoza vápna vyrazil brankář Spilka jen před sebe, kde už mazaně číhal Tomáš Necid. Bývalý reprezentační útočník gólovým zakončením otevřel skóre a potvrdil skvostnou formu, neboť se trefil popáté v sezoně.

I ve zbytku poločasu se jevila Viktoria jako aktivnější celek. Blízko zdvojnásobení náskoku byla deset minut před pauzou, když Spilkovi vypadl z ruky tečovaný centr, ale za vlašimského gólmana zaskočil jeden z jeho parťáků na čáře. O chvilku později prolétl technický pokus Jiráska těsně vedle hostující branky.

Ve druhé půli ale nastoupila jiná, aktivnější Vlašim. Což po deseti minutách hry přineslo vyrovnání. Šubertův kroucený centr z volného kopu odvrátil bránící Petrák obětavou rybičkou za sebe, tam si ale balon našel Filip Lehký. Hostující forvard si ve vápně vytvořil ideální pozici ke střele a ranou na zadní tyč nedal brankáři Melicharovi šanci zasáhnout.

Zbytek utkání přinesl řadu ožehavých situací na obou stranách. Spilka musel například akrobaticky zasáhnout poté, co jeho spoluhráč Kulhánek nebezpečně tečoval za sebe centr Proška. Za Vlašim nebyl dvakrát daleko od gólové dělovky zpoza vápna střídající Rosa. Jednou ale jeho tečovaný pokus prolétl těsně nad břevnem, o pár chvil později se po jedovce brazilského záložníka zaskvěl Melichar.

Jedinečnou šanci rozhodnout měl tři minut před koncem řádné hrací doby kapitán Žižkova Jirásek. Po faulu na svou osobu se postavil k volnému kopu a přímým nártem vypálil směrem k brance Vlašimi, balon ve vzduchu zaplaval a jen o pár decimetrů se nevešel do brankového prostoru. Oba celky se rozešly remízovým výsledkem, pro hosty už pátým v sezoně.