25.08.2024 | Petr Martínek | Zápas

Sigma v souboji rezerv sestřelila Baník. Po změně stran nasázela pět gólů

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté béčka Olomouce v duelu 7. kola Chance Národní Ligy na svém trávníku porazili rezervu Baníku 5:0. Po bezbrankové první půli poslal domácí do vedení hned zkraje druhé půle střídající Jakub Elbel, po hodině hry se nešťastně do vlastní brány trefil hostující David Krupička a Martin Pospíšil vzápětí upravil na 3:0. Hanáci, kteří zásluhou dvougólového Adama Proniuka ještě navýšili svůj náskok, doma zvítězili podruhé za sebou. Ostravští z posledních tří kol nevytěžili ani bod.
47' Elbel
63' Krupička (vl)
69' Pospíšil
82' Proniuk
90+1' Proniuk
bez branek
36' Langer
23' Měkota
52' Kilibarda
68' Krupička
Sestavy
Koutný – Beneš, Amasi, Fabiánek – Langer (79. A. Uriča), Leibl (46. Elbel), Muritala (70. Proniuk), Pospíšil – Šíp (79. Kramář), Slavíček (83. Matys), Křišťál
Na lavičce: Macík, Bednár, Stryk, Cahel, Huňa, Ikugar
Trenér: Miloslav Brožek
Kubný – Holaň, Kašpárek, Kilibarda (54. Nzanza), Komljenovic (70. M. Jaroň), Krupička – M. Málek (70. Chvěja), Měkota, Nogha (83. Temel), Z. Říha – Sirotek
Na lavičce: Gergela, Ferreira Da Silva, Kluiters, Drozd, Ogbu, Reteno Elekana
Trenér: Josef Dvorník
Rozhodčí: Cieslar – Hurych, Dohnálek • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 410

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Aktivněji začali domácí, hned v úvodu přišla první velká příležitost, Šíp mířil na Kubného, dlouhou střelou to zkusil, ale hostující gólman jistě míč chytil do rukou. Nadějně centroval ve 13. minutě ostravský Krupička, ale na jeho centr nikdo nereagoval, v závěru první půle Fabiánek nebezpečně hlavičkoval, ale Kubný byl připraven a zlikvidoval velkou šanci Sigmy po rohu.

Na startu druhé půle střídal Jakub Elbel a ten krátce po příchodu na pažit otevřel skóre. Po úspěšném centru nejvýš vyskočil právě on a přesnou hlavičkou překonal Kubného. Na 2:0 zvýšil po hodině hry vlastním gólem hostující David Krupička, když ve snaze odkoupnout míč mimo branku se trefil do vlastní sítě.

O šest minut později to bylo už 3:0 pro Olomouc, Martin Pospíšil měl již připravenou pravou nohu po přihrávce od Beneše, z voleje trefil míč opravdu nádherně a poslal míč do levého rohu Kubného brány. 

Další dva góly zařídil střídající Adam Proniuk. Nejprve skóroval pravačkou a krátce nato přesnou hlavičkou upravil skóre na konečných 5:0. Rezerva Sigmy tak doma naplno bodovala podruhé za sebou, naopak béčko Baníku prohrálo potřetí v řadě.