předevčírem | Marek Janoš | Zápas

Zlín v dohrávce zvítězil nad Slavií B, upevnil tak umístění na čele tabulky

Foto: slavia.cz
Fotbalisté Zlína v dohrávce 7. kola Chance Národní Ligy zvítězili nad béčkem Slavie 2:1. Lídr tabulky tak potvrdil svou dominanci v čele tabulky. Domácí šli do vedení velmi brzy díky trefě Vukadina Vukadinoviče. Skóre se pak znovu měnilo až po hodině hry, kde se prosadil Jakub Černín a zvýšil vedení Zlína. Hosté kontrovali díky trefě Vladimira Perišiče v závěru utkání, ale na vyrovnání už nedosáhli.
4' Vukadinović (pen)
61' Černín
85' Perišić
27' Černín
56' Bartošák
32' Bužek
Sestavy
S. Dostál – Kopečný, Simerský, Černín, Bartošák – Didiba, Machalík (89. Kulíšek) – Vukadinović, Tkáč (64. Nombil), Načkebia (77. Š. Polášek) – Brandner (64. Bránecký).
Na lavičce: Rakovan, Kolář, Buchvaldek, Červinka, Ovesný, Reiter, Ndiaye
Trenér: Bronislav Červenka
Slavata – Trédl, Konečný, Hunal, Zachoval – Bužek, Slončík (62. Mikulanda) – Pech (76. Perišić), Beran (62. Žitný), D. Toula – Mi. Škoda (76. Jelínek).
Na lavičce: Berkovec, Behenský, Piták, Belžík, Dufek, Pikolon, Rama
Trenér: David Střihavka
Rozhodčí: Beneš - Žurovec, Marek • Stadion: Letná • Diváci: 2012

Komentář

Zlín vstoupil do utkání velice aktivně a už ve čtvrté minutě dostal možnost zahrávat penaltu. Míč si na puntík postavil Vukadin Vukadinovič a klinicky přesnou ranou rozvlnil síť za brankářem Slavatou. Utkání tak dostalo spád a Pražané se snažili o vyrovnání. Domácí nicméně hrozili z četných protiútoků, které často táhl střelec úvodní branky a bývalý hráč Slavie Vukadinovič.
O pokus se postaral v jedná z mála větších příležitostí první půle Machalík, ale jeho rána byla zblokovaná a dorážka Didiby mířila vysoko nad. V týmu hostů bylo velmi aktivní duo Bužek, Milan Škoda, které se snažilo zaměstnávat žlutomodrou obranu, nicméně brankář Dostál práci neměl. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhá pauza nabídla jiný obrázek hry. Přestože aktivně začal Zlín, o obrovskou šanci se postarali sešívaní. Trédl se dostal před Dostála, ovšem domácí brankář pokus hostujícího hráče skvěle vychytal. Domácí potrestali neproduktivitu Slavie po hodině hry. Machalíkův centr z rohového kopu do sítě přesně usměrnil Jakub Černín.

Slavia okamžitě reagovala střídáním, ale byl to Zlín, kdo znovu hrozil. Načkebia se prodral do šance a obrana ztečovala jeho pokus na roh. Sérii standardních situací domácích zakončil Machalík střelou, kterou pokryl Slavata. Slavia nicméně stupňovala tlak a pět minut před koncem základní hrací doby se prosadil Vladimir Perišič. V posledních minutách se ovšem Zlínu podařilo těsné vedení ubránit a dojít si pro další tři body.