26.07.2024 | Ondřej Černý | Zápas

Čekání na první výhru potrvá! Jihlava a Vyškov se rozešli smírně.

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Jihlavy v rámci 2. kola Chance Národní ligy remizovali na domácí půdě s Vyškovem 1:1. Vysočinu poslal do vedení páteční předehrávky krátce před změnou stran Francouz Maximilien Boussou. Za hosty vyrovnal po hodině hry Filip Vedral, který do klubu přišel v létě právě z Jihlavy. Oba týmy tak po dvou kolech stále čekají na první výhru v novém ročníku.
45+1' Boussou
59' Vedral
45+2' Lacko
72' Čelůstka
73' Djanbou
84' Josl (kondiční trenér)
86' Sylla
Sestavy
Soukup – Hošek (68. Chytrý), Sládek, Boussou, Labaran – Pešek, Lacko – T. Franěk (60. Křivánek), Šancl, Selnar (82. Smutný) – Araujo-Wilson (60. Záhradník)
Na lavičce: Jágrik, Farka, Haala, Abdulfatai, Křehlík, Miška
Trenér: David Oulehla
Borek – Piško, Vedral, Štěrba, Němeček (64. Čelůstka) – Condé (88. Egbri), Ulbrich (64. El Azzouzi) – Sylla, Djanbou, Schön (46. Lacík) – Zajíc (76. Mbonu)
Na lavičce: Hrubý, Novák, Svoboda, Moučka
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Cieslar – Líkař, Bělák • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 712

Komentář

V prvním domácím utkání v novém ročníku Chance Národní Ligy přivítala Jihlava Vyškov. Ani jeden z týmů v úvodním kole nevyhrál, takže o motivaci při páteční předehrávce rozhodně bylo postaráno!

 Úvodní dvacetiminutovka byla pro oba týmy víceméně poznávací. Do výraznější šance se až na jejím konci dostal hostující Ousmane Condé, který se tváří v tvář snažil překonat brankáře Soukupa obstřelem, míč ale poslal pouze nad branku Jihlavy. O střelecký pokus na branku se o několik minut později postaral David Němeček, jehož pokus z hranice vápna vyrazil Soukup do bezpečnějšího prostoru. Deset minut před pauzou se připomněli i domácí. Po Šanclově rohu se k zakončení dostal Jakub Selnar, ale jeho pokus se do branky účastníka posledních dvou baráží nedostal.

A aby se do kabin nešlo bez gólového zářezu, tak si ho až na poslední možný moment nechal francouzský obránce Maximilien Boussou. Po rohovém kopu se k centru z pravé strany dostal Filip Šancl, který svého spoluhráče našel na zadní tyči a ten hlavou poslal Vysočinu do vedení klasickým šatňákem!

Hostující odpověď na sebe nechala čekat takřka před do hodiny hry a znovu to bylo hlavou. Lacíkův centr doputoval až na hlavu Filipa Vedrala, který vyskočil nejvýše a usměrnil hrací předmět mimo Soukupův dosah! O pár minut později zahrál na hostující nervy brankář Borek, po jehož chybě mohl skórovat střídající Michal Záhradník, ale český brankář svoji chybu nakonec napravil. Závěr zápasu už kromě žlutých karet nic zajímavějšího nenabídl, a tak oba týmy budou po remíze 1:1 na výhru stále čekat.