26.07.2024 | Ondřej Černý | Zápas

Zlín po pádu poprvé vyhrál. Táborsko porazil díky trefě Tkáče

Foto: fczlin.com
Fotbalisté Zlína v rámci páteční předehrávky druhého kola Chance Národní Ligy porazili na domácím stadionu Táborsko 1:0. První výhru ševců po pádu obstaral jedinou brankou utkání David Tkáč, který se prosadil v závěrečné dvacetiminutovce utkání. Zlín tak napravil úvodní remízu a má na svém kontě čtyři body a přeskočil Táborsko, kterému patří tři body z prvního utkání.
73' Tkáč
bez branek
13' Poznar
22' Motal (asistent trenéra)
90' Kopečný
45+1' Kateřiňák
88' Bláha
Sestavy
S. Dostál – Kopečný, Simerský, Černín, Bartošák – Nombil (69. Kulíšek), Tkáč (89. Slouk) – Brandner (89. Š. Polášek), Načkebia (56. Vukadinović), Machalík – Poznar
Na lavičce: Rakovan, Červinka, Ovesný, Švach, Ndiaye
Trenér: Bronislav Červenka
Pastornický – Nsunzu (46. Foltyn), P. Novák, Tusjak, Koné (85. Kopáček) – Bláha, Nečas (62. Plachý), Kateřiňák, Dordič (80. Šplíchal), Varačka – J. Mach (80. Kubovský)
Na lavičce: Kerl, Heppner, Skopec
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Vokoun – Machač, Pfeifer • Stadion: Letná • Diváci: 2265

Komentář

Ševci ze Zlína se poprvé po pádu do Chance Národní Ligy představili na domácím stadionu Letné, když v páteční předehrávce druhého kola přivítali Táborsko. Jihočeši v prvním kole porazili rezervu Slavie, Zlín remizoval v Líšni.

V úvodu zápasu sledovali diváci nikterak útočný fotbal. Ve třinácté minutě se o první větší vzrušení postaral navrátilec Tomáš Poznar, který inkasoval žlutou kartu. První šance zápasu přišla až po dvaceti minutách hry. Kousek za vápnem si míč nachystal Zviad Naškebia a jeho rána pravačkou jen o kousek minule klec brankáře Pastornického. Do další šance se dostala nová posila Zlína. Střelu Patrika Brandnera však hostující hráči srazili pouze na rohový kop.

Největší šanci první půle si domácí tým nechal až do čtyřicáté minuty, kdy se po rohu poodrážel míč ve vápně Táborska a nakonec orazítkoval břevno hostující klece! Zbytek první půle už nabídl pouze žlutou kartu pro hostujícího Kateřiňáka, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhé půle vystřídali jen hosté, což se na hře zcela neprojevilo. Deset minut po změně stran si čtvrtou šanci připsali domácí hráči, když se Tkáč řítil do solidní šance, ale na poslední chvíli ho míče zbavil jeden z hostujících obránců. Brandner toužil první zápas před domácími diváky ozdobit brankou. Dvacet minut před koncem ale po Tkáčově nahrávce hlavou pálil z voleje pouze do připraveného brankáře Táborska.

Domácí se radovali až o pár minut později. Táborsko nedokázalo odvrátit centr Zlína mimo pokutového území, míč se dostal pouze na kopačky Davida Tkáče, který přesným volejem pravačkou otevřel skóre zápasu. Z dvaadvacetiletého mladíka mohl být deset minut před koncem dokonce dvoubodový hráč. Vukadinović však jeho nahrávku do dobré pozice nevyužil a špatně si pokopl míč. Ve zbytku utkání se nic dalšího nestalo, Zlín tak slaví první výhru po pádu, Táborsko na úvodní úspěch nenavázalo.