28.07.2024 | Jakub Holínka | Zápas

Derby rezerv pro Slavii. Výhru sešívaným vystřelil Konečný v 90. minutě

Foto: sparta.cz
Rezervní celek SK Slavia Praha v utkání 2. kola Chance Národní Ligy porazil béčko Sparty v poměru 2:1. Na radotínském trávníku šli ve 21. minutě do vedení sešívaní poté, co skóre otevřel Elmedin Rama. Krátce nato Mikuláš Konečný fauloval Jakuba Tošnara, nařízený pokutový kop proměnil Nelson Okeke a bylo vyrovnáno. Mužem zápasu se stal domácí Konečný, který po Pitákově dlouhém autu napálil míč pod břevno, odčinil svůj penaltový faul a zajistil sešívaným cenné vítězství v derby rezervních celků pražských "S".
21' Rama
90' Konečný
31' Okeke (pen)
61' Belžík
10' Okeke
27' Tošnar
45+1' Uhrinčať
85' Vitarigov
Sestavy
Slavata – Trédl (78. Piták), Hunal, Konečný, Zachoval – Pech, Žitný (78. Pikolon) – J. Dufek (46. D. Toula), Beran, Belžík (68. Mikulanda) – Rama (50. Škoda)
Na lavičce: Rezek, Behenský, Boledovič, Slončík, Kačor, Koffi
Trenér: David Střihavka
Surovčík – Uhrinčať, Kukučka, Večerka – V. Novák (82. Hodouš), Tošnar, Okeke (61. Hruška), Penxa – Hranoš (61. Osmani), Šiler (61. Michl), Rus (82. Vitarigov)
Na lavičce: Heerkens, Jedlička, Říha, Váňa, Cissé, Slanina
Trenér: Luboš Loučka
Rozhodčí: Kotala – Kotík, Mikeska • Stadion: Fotbalový stadion Radotín • Diváci: 963

Komentář

Na hřišti SC Olympie Radotín, kde hraje své domácí zápasy v Chance Národní Lize rezerva Slavie, se diváci již od úvodu nenudili. Slávisté začali aktivněji a hned na konci 1. minuty měl velkou příležitost Rama, tváří v tvář Surovčíkovi ale neuspěl. Krátce nato zahrávali domácí standartku, přízemní rána Berana prolétla kolem zdi a skončila vedle pravé tyče branky.

I nadále si Slavia udržovala mírnou herní převahu a odměnou jí byla úvodní branka zápasu, když se na levé straně uvolnil Beran přes Okekeho a předložil přihrávku na malé vápno, kde se svým důrazem prosadil Elmedin Rama a nadvakrát dostal zblízka míč do sítě.

Postupně se osmělovali také hráči Sparty, ve 29. minutě po Konečný podrazil ve vápně Tošnara a nabídnutou příležitost v podobě pokutového kopu využil Nelson Okeke, který poslal Slavatu na opačnou stranu a bezpečně penaltu proměnil. O pět minut později měl dobrou šanci ke vstřelení gólu také Hranoš, kterého do vápna vysunul svou přihrávkou Okeke, rána na bližší tyč ale prolétla těsně vedle. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhé půle vstoupili znovu lépe domácí a hned v jeho úvodu měl další velkou šanci Rama, kterého do vápna vyslal Žitný. Útočník Slavie ale mířil doprostřed, Surovčík tak jeho střelu bez problémů chytil. Krátce nato si kosovský forvard ve službách Slavie přivodil při souboji na polovině hřiště zranění a musel předčasně střídat, místo něj se na hřiště podíval veterán Škoda.

Poté se hra znovu vyrovnala a oba týmy poslaly další čerstvé síly na trávník. Další větší šance se diváci dočkali až v 74. minutě, kdy Jakub Tošnar vyzval k zakončení střídajícího Osmaniho, ten ale z vápna mířil pouze do boční sítě. S blížícím se koncem utkání převzala iniciativu opět Slavia, která hrozila především z centrů hledajících ve vápně Škodu. Toho si ale obrana Sparty pečlivě hlídala.

Rozhodl tak až dlouhý aut Pitáka z 90. minuty, který ve vápně přes několik hráčů propadl až k Mikuláši Konečnému, který zblízka ranou pod břevno rozjásal domácí publikum. Na jeho pozdní trefu už Sparta nedokázala zareagovat a z vítězství 2:1 se tak v derby B-týmů pražských "S" raduje Slavia.