28.07.2024 | Vojtěch Martinek | Zápas

Líšeň zůstává neporažená, na Žižkově se blýskla čtyřmi góly

Foto: sklisen.com
Fotbalisté Žižkova v utkání 2. kola Chance Národní Ligy podlehli Líšni 1:4. Hosté začali lépe a díky trefě Michala Jeřábka ze 20. minuty se ujali vedení. Po změně stran sice nejprve srovnal Tomáš Necid, jenže hosté dvěma zásahy v rozmezí tří minut zlomili odpor Pražanů. V 67. minutě totiž Líšeňským vrátil těsný náskok Jan Silný, vzápětí se prosadil Milan Lutonský a střídající Adam Vlasák dal výsledku konečnou podobu. Brněnský celek tak v novém ročníku zůstává neporažený, naopak Viktoria vytěžila z úvodních dvou kol jediný bod.
65' Necid
20' Jeřábek
67' Silný
69' Lutonský
88' Vlasák
84' Broukal
90+2' Klusák
90+2' Sixta
58' Dudl
90+2' Aldin
Sestavy
Melichar – M. Richter, Broukal, Tregler (86. A. Toula), Klusák – Petrák (86. Hönig), Jirásek (80. Sixta) – Batioja (66. Prošek), Sodoma, Gembický (80. Muleme) – Necid
Na lavičce: Kotek, Bárta, Fišl, Řezáč, Rulf
Trenér: Marek Nikl
Vajner – Ilko, Jeřábek, Joković, Lutonský – Sedlák – Dudl (64. Aldin), M. Polášek (64. Vlasák), Dziuba (83. M. Mach), Sokol (83. Rolinek) – Silný (72. Raab)
Na lavičce: Ulrich, Gerža, Hapal, Mionić, Kratochvíla, Tauš
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Pechanec – Pečenka, Kotalík • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1063

Komentář

Zápas druhého kola Chance Národní Ligy mezi Žižkovem a Líšní přilákal do Seifertovy ulice zhruba tisícovku diváků, která v úvodních momentech sledovala převahu Viktorie. Brněnští se ovšem na vlhkém pažitu postupně rozkoukali, a dokonce v Praze udeřili jako první. Po chaotické situaci před Melicharem otevřel skóre ve 20. minutě Michal Jeřábek.

Domácí se poté sice snažili na inkasovaný gól odpovědět, jejich hru ale doprovázelo značné trápení v koncovce – většina jejich střel mířila mimo tři tyče Vajnerovy brány. Nejblíže ke srovnání skóre byl v samotném závěru úvodního dějství Sodoma, jehož nenápadné zakončení ale na brankové čáře zastavil jeden z obránců.

Svěřenci Marka Nikla do následující pasáže vstoupili aktivně a bylo znát, že se nechtějí smířit s porážkou. Po několika pěkných akcích, které ovoce nepřinesly, se fanoušci červenobílých konečně dočkali v 65. minutě. Tomáš Necid tehdy ve vápně skvěle naběhl na Gembického centr a skluzem jej dopravil do brány.

Jenže než se publikum nadálo, Líšeň byla zpět ve vedení. A rovnou dvougólovém. Zmatků před Melicharem nejprve využil Jan Silný a vrátil hostům ztracený náskok, přičemž o pár desítek sekund později ještě vedení brněnského celku pojistil Milan Lutonský. Pražané mohli na studenou sprchu reagovat poměrně rychle, jenže střela jednoho z nich trefila jen břevno.

S postupujícím časem začínalo být jasné, že body poputují do moravské metropole. Domácím se nepodařilo zužitkovat ani poměrně slibně vyhlížející nápor v závěrečných minutách, a Adam Vlasák tak jednoduchým zakončením z brejku upravil na konečných 1:4. Týmu kouče Nikla tak první duel pod vysílačem v nové sezóně pořádně zhořkl.