27.07.2024 | Štěpán Navrátil | Zápas

Hanácké derby branku nenabídlo. Sigma B má první, Prostějov druhý bod

Foto: sigmafotbal.cz
Fotbalisté rezervy Olomouce remizovali v druhém kole Chance Národní Ligy doma s Prostějovem 0:0 a připsali si premiérový bod v této sezoně. Ani napodruhé v ní však nevyhráli ani neskórovali. Sigma v ligovém hanáckém derby proti geografickému sousedovi nezvítězila celkově potřetí v řadě, v minulém ročníku s ním také nejprve remizovala a poté prohrála. Prostějov stejně jako před týdnem proti Vyškovu získal bod za bezgólový výsledek a ani on se během úvodních dvou kol neprosadil.
bez branek
bez branek
27' Leibl
59' Vodháněl
62' Emmanuel Amasi
56' Lehovec
80' Slaměna
88' Lahodný
90+4' Habusta
Sestavy
Macík – Křišťál, Matys, Beneš, Leibl (77. Bednár) – Israel (46. Huňa), Fabiánek – Vodháněl (67. Proniuk), Pospíšil, Amasi – Muritala (67. Ikugar)
Na lavičce: Berka, Coufal, Stryk, Jalovičor, Uriča, Kramář
Trenér: Miloslav Brožek
Vejmola – Lehovec, Ševčík, Šindelář, Bielan (88. Zapletal) – Lahodný, Bartolomeu (67. Vybíral), Habusta, Koudelka (75. Slaměna) – Matoušek (88. Imider), T. Jedlička (67. Žák)
Na lavičce: Neuman, Carneiro, Látal, Hrdlička, Matocha
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Doubrava – Ježek, A. Beneš • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 714

Komentář

Rezerva Sigmy Olomouc byla od samého úvodu aktivnější a už v osmé minutě si vytvořila zajímavou příležitost. Moses s Israelem si rychlými narážečkami vypracovali volný prostor na levé straně a okamžitě vystartovali podél postranní lajny do útoku. Po přihrávce do druhé vlny vypálil z hranice vápna Leibl, jenže zamířil jen těsně vedle pravé tyče.

Michal Leibl po chvíli změnil svou roli ze zakončujícího na asistenta a přesným centrem na zadní tyč oslovil nabíhajícího Vodháněla, jehož hlavičku po odrazu od země zalepil do rukavic prostějovský gólman Vejmola.

Po chybě Ondřeje Ševčíka, který místo odkopu jen promáchl, vystartoval znovu do ofenzívy rychlík Moses. Dlouho koukal na spoluhráče ve výhodnější střelecké pozici, ale nakonec se rozhodl zakončit sám. Placírkou vypálil na zadní tyč, kde míč na poslední chvíli zablokoval obětavý ex-olomoucký Šindelář.

Pět minut před koncem první půle těžil ze svého postavení Yunusa Muritala. Po sérii odrazů a zablokovaných pokusů se totiž míč odrazil přesně na jeho kopačku, jenže po otočce na penaltovém puntíku nedokázal stlačit balon pod břevno a vysoko přestřelil.

Ve druhé půli oba celky bojovaly o každý míč, do šancí se však příliš nedostávaly. Ojedinělou příležitost si vypracoval střídající Huňa, jenž napřáhl k zajímavé střele zpoza šestnáctky, která však těsně minula levou tyč hostující branky.