18.08.2024 | Daniel Kinc | Zápas

Na závěr neděle bezbrankový výsledek, Zbrojovka remizovala se Spartou B

Foto: sparta.cz
Fotbalisté Brna v šestém kole Chance Národní Ligy remizovali doma s rezervou pražské Sparty 0:0. Oba týmy neprohrály podruhé v řadě: Zbrojovka navázala na výhru v Táboře, Letenští stejně minulý týden proti Varnsdorfu získali bod. Brno se tak v tabulce posunulo na osmé místo, Sparta na jedenácté.
bez branek
bez branek
bez karet
86' Šiler
Sestavy
Mucha – Hamza, Štěpánek, Nový – Granečný, Jambor (80. Mateković), Janetzký, Kubr (73. Mičuda) – Texl (67. Polák) – Kronus (73. Smejkal), Potočný
Na lavičce: Prodělal, Pernica, Toman, Šmid
Trenér: Jaroslav Hynek
Surovčík – F. Říha, Uhrinčať, Večerka – Hodouš (89. V. Novák), Tošnar, Okeke (57. Hruška), Penxa – Hranoš (75. Osmani), Šiler (89. M. Jedlička), Rus (75. Michl)
Na lavičce: Nalezinek, Váňa, Cissé
Trenér: Luboš Loučka
Rozhodčí: Hocek – Hrabovský, Ježek • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 1512

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Před duelem Zbrojovka ve slavnostním ceremoniálu poděkovala dnes už bývalému kapitánovi Jakubu Řezníčkovi, který v týdnu odešel do Dukly Praha.

V samotném úvodu sledovali diváci na Srbské opatrný fotbal, za zmínku stojí jen nepřesná hlavička Potočného po rohu Nového. Hosté poprvé zahrozili ve 22. minutě, po nakrátko rozehraném rohu vyslal z okraje vápna skákavý pokus Rus, Mucha byl u své tyče včas. Domácí kontrovali drzým průnikem kapitána Jambora z vlastní poloviny po ose hřiště, výsledkem byla krásná rána z 25 metrů a neméně skvělý zákrok vzduchem plachtícího Surovčíka.

Po půlhodině hry po rychlé sérii přihrávek vyslal Texl kolmicí za obránce do šance Granečného, ten prostřelil brankáře Sparty, jenže míč se vykutálel mimo branku. Největší šanci prvního poločasu měli hosté ve 34. minutě, kdy se mezi stopery prodral Šiler a okamžitě střílel v tutovce na zadní tyč, Mucha vytáhl reflexivní zákrok pravou nohou. Do poločasu pak zahrozil po nákopu Hamzy ještě Adam Kronus, ten zvládl obstřelit obránce Říhu, ale spolu s ním obstřelil o pár centimetrů i branku pražského týmu.

Zkraje druhé půle přinesla vzrušení standardka Brna, kdy po centru Nového trefil hlavou tyč Štěpánek, ale z ofsajdového postavení. Chvíli nato aktivní Kubr našel centrem na bližší tyči Potočného, jeho zakončení obětavě v pádu zastavil Večerka. Hra se posléze srovnala, na straně Brna se dostal do hry i sedmnáctiletý Daniel Polák, syn slavného záložníka Jana Poláka.

Blízko vedoucí trefě byl třináct minut před koncem střídající Hruška. Tomu domácí nechali hodně prostoru až do vápna a výsledkem byla Hamzou tečovaná rána, kterou zastavilo břevno. Pět minut před koncem prověřil gólmana domácích tvrdou ranou také Osmani.

Největší šanci strhnout výhru na stranu Sparty pak měl v první minutě nastavení další střídající hráč Michl, který se ve vápně dostal do zakončení kolem Štepánka, ale gólovou radost mu překazila levá tyč.