16.08.2024 | Jan Šimek | Zápas

Opava porazila Vyškov a uspěla potřetí v řadě. Rozhodl Rezek

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Fotbalisté Slezského FC v utkání 6. kola Chance Národní Ligy porazili Vyškov 1:0. O osudu utkání rozhodl svou trefou v 19. minutě utkání domácí záložník Jakub Rezek. Opavský celek tak zvítězil ve třetím duelu za sebou. Naopak celek z jihu Moravy, který dohrával v deseti bez vyloučeného Barnabáše Lacíka, po dvou výhrách v řadě klopýtl.
19' Rezek
bez branek
59' Čejka
57' Schön
71' Piško
87' Lacík
87' Lacík
88' Josl (kondiční trenér)
90+5' Mbonu
Sestavy
Babka – Helešic, Lehoczki, Omale, Mootoo – Blecha, J. Málek (90+1. Vincour), Ondráček (62. Rataj) – Čejka (90+1. Pejša), Kozák (73. Mužík), J. Rezek (73. Papalelé)
Na lavičce: Martinák, Richter, Haitl, Vladař, Whiffen
Trenér: Tomáš Zápotočný
Borek – Svoboda, Vedral, Štěrba, Piško – Djanbou (73. El Azzouzi), Sylla – Schön (73. Egbri), Ulbrich (62. Condé), Čelůstka (86. Lacík) – Zajíc (62. Mbonu)
Na lavičce: Hrubý, Němeček, Novák
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Malimánek • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 1350

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Domácí začali aktivně a byli za to odměněni vedoucí brankou. O tu se postaral Jakub Rezek povedenou střelou bez přípravy poté, co mu po dlouhé kombinaci míč na hranici šestnáctky skvěle připravil Libor Kozák, a Rezek se trefil přesně k tyči – 1:0.

Slezané měli i nadále více ze hry, ale do dalších šanci je hostující obrana nepouštěla. Vyškovští působili dlouho neškodně, ale v závěru první půle dvakrát výrazně zahrozili. Nejprve po Piškově dlouhém autu míč propadl ve vápně až k Syllovi, jenž to zkusil akrobaticky nůžkami a jen těsně minul opavskou bránu.

Vzápětí dostal spoustu prostoru ve vápně domácích Zajíc a svou obalovačkou poslal míč vedle pravé tyče. Po změně stran tempo hry opadlo, domácí trpělivě bránili těsný náskok a chtěli hrozit především z rychlých brejků. Po jednom z nich zahrozil Rataj, jehož přízemní ránu vytěsnil mimo tyče brankář Borek.

Vyškovský celek se snažil o vyrovnání, stupňoval svůj tlak, ale ten otupilo vyloučení střídajícího Lacíka, který byl na hřišti sotva minutu. Opava tak dovedla utkání do vítězného konce a zapsala třetí výhru v řadě, naopak celek z jihu Moravy vyšel po dvou výhrách v řadě bodově naprázdno.

Ohlasy trenérů

Tomáš Zápotočný (Slezský FC Opava): „Do zápasu jsme vstoupili nervózně, nelepilo nám to. Dostali jsme se do hry tak po patnácti minutách, šli jsme do vedení, ale ke konci poločasu jsme si koledovali. Věděl jsem, že Vyškov bude hodně nebezpečný ze standardek, pořád to hodně smrdělo, ale kluci soupeře uskákali. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Hodně si ceníme tří bodů a jsme rádi, že máme třetí výhru v řadě, což je nádherné. Ukázali jsme, že jsme tým a máme charakter. Teď už se ale soustředíme na Táborsko.”

Jan Kameník (MFK Vyškov): „Utkání jsme ztratili v prvních pětadvaceti, třiceti minutách, kdy nám vůbec nefungovala souhra. Navíc jsme si nepohlídali jednu situaci, ze které domácí vstřelili gól. Pak jsme změnili rozestavení, přešli jsme do trojkové obrany a začali jsme více hrát. Vytvořili jsme si dvě vyložené brankové příležitosti, které jsme ale neproměnili. Ve druhé půli se hra vyrovnala, myslím, že jsme byli i více na balonu, ale těžko jsme se dostávali do boxu a nebyli jsme efektivní.”