18.08.2024 | Matěj Kotala | Zápas

Prostějov poprvé v sezoně vyhrál, proti Baníku B dvakrát skóroval Jedlička

Foto: 1skprostejov.cz
Fotbalisté Prostějova v šestém kole Chance Národní Ligy zdolali rezervu Ostravy na jejím hřišti 2:1 a poprvé v aktuálním ligovém ročníku naplno bodovali. Dva góly zaznamenal útočník Hanáků Tomáš Jedlička, za Baník před přestávkou vyrovnával na průběžných 1:1 Sacha Komljenovič. V neúplné tabulce se Prostějov posunul na dvanácté místo, na desáté Ostravany ztrácí jediný bod.
40' Komljenovic
16' Jedlička
61' Jedlička
40' Málek
40' Matoušek
52' Bárta (trenér brankářů)
68' Habusta
71' Ševčík
90+2' Lehovec
90+4' Lahodný
Sestavy
Struhař – Fukala (72. Krupička), Měkota, Z. Říha, Sirotek – Komljenovic, Holaň, M. Jaroň (56. Kilibarda) – P. Jaroň (56. Chvěja) – M. Málek (72. Nzanza), Kašpárek
Na lavičce: Gergela, Ferreira Da Silva, Kluiters, Temel, Drozd, Ogbu, Reteno Elekana
Trenér: Josef Dvorník
Vejmola – Lehovec, Ševčík, Šindelář, Carneiro – Lahodný, Habusta (83. Matocha) – Matoušek (83. R. Látal), Bartolomeu (83. Koudelka), Vybíral (65. Žák) – T. Jedlička (75. Hrdlička)
Na lavičce: Neuman, Bielan, Zapletal
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Kvítek – Kříž, Novák • Stadion: Městský stadion Ostrava-Vítkovice • Diváci: 404

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

V prvním poločase se tempa zápasu ujali fotbalisté Prostějova, kteří si vytvořili několik šancí. Ve třinácté minutě byl blízko ke gólu Vybíral, který mohl využít chyby Struhaře, domácího brankáře však skvěle zastoupil Měkota. Za další tři minuty hosté zahrozili znovu a tentokrát už se mohli radovat. Centr z levé strany doletěl přímo na Tomáše Jedličku, který se nemýlil a otevřel skóre. 

Ostravané mohli vyrovnat po spolupráci Fukaly s Kašpárkem, jenže druhý jmenovaný balon tečoval mimo bránu. Další velká šance přišla vzápětí, opět však na druhé straně. Po centru Matouška pálil Jedlička, kterého skvěle vychytal Struhař. Pět minut před koncem první půle se Baníku přece jen podařilo srovnat krok. Sacha Komljenovič se ocitl nehlídaný před brankářem Vejmolou, který nejprve zakročil, nicméně na dorážku už nedosáhl. 

Ve druhém dějství si první větší příležitost vytvořili znovu hosté. Bartolomeu dostal možnost skórovat z přímého kopu, jeho pokus ale zamířil do tyče. Na druhé straně Kašpárek posunul míč Kilibardovi, který už se chystal vystřelit. Zabránil mu v tom kapitán Prostějova Ševčík, který šel včas do skluzu a hráče Baníku zablokoval. 

V 61. minutě si s balonem nerozuměl ostravský kapitán Říha a minelou poslal do šance Hanáky. Míče se ujal Matoušek, který ve vápně přesně našel Tomáše Jedličku a ten se prosadil podruhé v zápase. V samotném závěru ještě usiloval o vyrovnání Nzanza, který hlavičkoval těsně před brankářem Vejmolou, ten si ale s jeho pokusem poradil. Domácím k druhému gólu nepomohly ani tři rohy, na které z brány přiběhl také Struhař.