16.08.2024 | Jan Prošek | Zápas

Zlín zvítězil ve Vlašimi a zůstává neporažen. Dvakrát se trefil Tkáč

Foto: fczlin.com
Fotbalisté Zlína v utkání 6. kola Chance Národní Ligy zvítězili na půdě Vlašimi 3:1 a upevnili si náskok v čele tabulky. Hostující mužstvo poslal do vedení v závěru první půle David Machalík, hned po změně stran sice srovnal Jakub Hodek, ale zlínský záložník David Tkáč svými dvěma trefami zajistil zlínskému celku šestou výhru v probíhajícím ročníku soutěže. Ševci zůstávají i po šesti kolech bez porážky, naopak Vlašim čeká na výhru čtyři zápasy.
47' Hodek
45+1' Machalík
53' Tkáč
81' Tkáč
75' Onije
15' Kopečný
38' Načkebia
71' Vukadinović
Sestavy
Spilka – Soukeník, Záviška (61. Rosa), Musil (81. J. Franěk), Šubert (87. A. Pudil) – Onije (87. Holoubek), Breda, Hodek, Lehký (61. Biegon) – Kareem, Kulhánek
Na lavičce: Čermák, Kolář, Dostál, Pudil
Trenér: Aleš Majer
S. Dostál – Simerský, Didiba (88. Kulíšek), Machalík – Načkebia (46. Reiter), Tkáč (89. Buchvaldek), Kopečný, Černín, Bartošák – Vukadinović (77. Brandner), Poznar (77. Š. Polášek)
Na lavičce: Bachůrek, Rakovan, Červinka, Ovesný, Slouk, Ndiaye
Trenér: Bronislav Červenka
Rozhodčí: Szikszay – Leška, Zoufalý • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 440

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Fotbalisté Zlína odcestovali do Vlašimi v roli mírného favorita a tuto pozici od úvodních minut potvrzovali. Byli aktivnější, lépe si přihrávali a dokázali se snadněji propracovat do střeleckých pozic.

Po půlhodině hry se hostující celek usadil před brankou soupeře, ale domácí brankář zasahovat nemusel. Bezbrankový stav platil až do nastaveného času v prvním poločase. Po bleskové kombinaci se Zlín dostal k centru z levé strany. David Machalík si naběhl do volného prostoru a dokázal balon usměrnit přesně k tyči. Do kabin tak šel Zlín s těsným vedením.

Přestávka výrazně pomohla domácím, kteří se hned v první minutě druhého poločasu dokázali prosadit. Gólman Dostál se sice natahoval, ale na ránu Jakuba Hodka nedosáhl a vůbec poprvé v sezoně inkasoval. Vlašimský hráč odrazil míč od tyče do brány.

Zlín se znovu dostal do vedení v 53. minutě, kdy zaváhání brankáře Daniela Spilky potrestal David Tkáč. O něco později měli hosté další šanci, ale to se brankář Vlašimi pro změnu vyznamenal.

Deset minut před koncem utkání se podařilo hostům vítězství pojistit. Centr dokázala obrana domácích odvrátit, ale akce pokračovala dál. Míč získal Daniel Tkáč, který ránou z první poslal balon přesně k tyči. Vlašimští si vypracovali ještě v závěru utkání šanci, ale snížit už nedokázali.