12.08.2024 | Tomáš Kohlmann | Zápas

Vyškov prodloužil sérii bez porážky. Rezervu Slavie složil gól Ulbricha

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova v pondělní dohrávce 5. kola Chance Národní Ligy porazili rezervní celek Slavie 1:0. O osudu utkání rozhodla jediná branka, o kterou se ve 23. minutě postaral domácí záložník Tom Ulbrich přesnou hlavičkou po centru Tomáše Čelůstky. Vyškov tak zvítězil podruhé za sebou, v aktuálním ročníku zůstává dosud neporažen. Pražané vyšli podruhé v řadě bodově naprázdno.
23' Ulbrich
bez branek
45+1' Condé
64' Kameník (trenér)
67' Zajíc
90+3' Novák
63' Toula
Sestavy
Borek – Svoboda, Vedral, Piško, Čelůstka – Sylla, Djanbou (88. M. Novák) – Schön (60. Egbri), Ulbrich (78. El Azzouzi), Condé (60. Lacík) – Zajíc (78. Mbonu)
Na lavičce: Derka, Hrubý, Němeček, Nghabo, Štěrba
Trenér: Jan Kameník
O. Kolář – Zachoval, Konečný, Hunal, Trédl – Pech (69. Mikulanda), Žitný (88. Behenský), Beran (82. Sy) – D. Toula (69. Kačor), Pikolon (46. Škoda), Belžík
Na lavičce: Rezek, Boledovič, Piták, Dufek, Jelínek
Trenér: David Střihavka
Rozhodčí: Cieslar – Hurych, Bělák • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 1170

Komentář

Páté kolo Chance Národní Ligy užavřel souboj sousedů ze středu tabulky, devátý Vyškov přivítal osmou Slavii B. Oba celky v posledním kole vyhrály a nyní udělaly jedinou sestavu v poli, shodně na postu pravého obránce. Ve slávistické brance se pak představil zkušený Ondřej Kolář.

Po velmi opatrném začátku jsme první šance viděli v závěru úvodní dvacetiminutovky. Nejdříve se k nebezpečné hlavičce dostal hostující Daniel Toula, brankář Borek jeho pokus dokázal vyrazit. Po ubráněném rohu pak domácí vyrazili do nebezpečného protiútoku, před Kolářem ale Patrik Schön selhal při zpracování míče.

Ve 23. minutě se poprvé měnilo skóre. Tomáš Čelůstka perfektním centrem ze standardní situace našel před brankou Toma Ulbricha, jenž přesnou hlavičkou nedal Kolářovi nejmenší šanci zasáhnout. Do přestávky už byly k vidění jen menší příležitosti, z nichž k výraznějšímu ohrožení jedné z branek nedošlo.

Po změně stran byla rezerva Slavie aktivnějším týmem, ovšem výraznější příležitosti měla jen v samém úvodu, kdy se po rohových kopech neprosadil střídající Milan Škoda a Matěj Zachoval, jinak hosty trápila zejména předfinální fáze. Vyškov hrozil převážně z protiútoků, ovšem po hodině hry Lacík pálil z levé strany jen do boční sítě, o chvíli později Egbri zprava do břevna.

V závěru se slávisté ještě snažili hrozit ze standardních situací, kdy útočil i brankář Kolář, ovšem neuspěli a utkání dospělo k výsledku 1:0 pro Vyškov, který zůstává neporažen a z deváté pozice poskočil na třetí.