11.08.2024 | Karel Jedlička | Zápas

Varnsdorf urval bod na půdě béčka Sparty, v nastavení srovnal Ambler

Foto: sparta.cz
V zápase 5. kola Chance Národní Ligy fotbalisté Sparty hráli s Varnsdorfem dlouho bez branek, v poslední desetiminutovce se ale prosadily oba týmy a zápas skončil remízou 1:1. Utkání příliš mnoho šancí v první poločase nenabídlo, druhý poločas už byl o poznání živější. V jeho závěru poslal Spartu do vedení Hranoš, ale v posledních vteřinách nastavení z penalty vyrovnal hostující Ambler.
83' Hranoš
90+6' Ambler (pen)
79' Hodouš
90+5' Penxa
50' Hudák
64' Kouřil
68' Kubín
Sestavy
Surovčík – Uhrinčať, Kukučka, Večerka – Hodouš (81. Váňa), Okeke, Tošnar (59. Hruška), Penxa – Michl (59. Hranoš), Šiler, Rus (77. M. Jedlička)
Na lavičce: Heerkens, Novák, Říha, Cissé
Trenér: Luboš Loučka
Pešl – Vlk, Kouřil, Kubista – Kosař (76. Podzimek), Kubín (88. Usman), Zálešák (88. Adeleke), Ambler – Hudák (56. Stradiņš), Dufek (56. Camara), Lexa
Na lavičce: Lichtenberg
Trenér: Ivan Kopecký
Rozhodčí: Lovětínský – Pečenka, Cichra • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 430

Komentář

V horkém nedělním dopoledni zápas na Žižkově gradoval v závěru. Dlouho bezbrankový stav změnili domácí a směřovali za vítězstvím, to jim však vzala penalta v poslední minutě nastaveného času.

Oba soupeři začali hodně opatrně a na první střelu se čekalo téměř půl hodiny. K odraženému míči se dostal na velkém vápně Kosař, do rány mu padli dva sparťanští hráči, ale zasahovat musel až na čáře Surovčík. Ten podržel béčko Sparty, které opět hrálo bez posil z A mužstva, i dvě minuty před přestávkou, když po rychlém brejku vyškrábl Lexovu tečovanou střelu.

Sparta B těsně před přestávkou nevyužila obrovský závar, když Penxa sklepl Michlův centr na malé vápno Rusovi a jeho ránu vykopával za překonaným brankářem z čáry vysoký stoper Kouřil.

Po přestávce byli aktivnější domácí, Michl po rohu pálil těsně nad, Pešl zase v 56. minutě vyrážel Rusovu výstavní ránu z 20 metrů. Po standardce za Kouřilovu ruku v pokutovém oblouku o deset minut později opět zakončoval z dorážky těsně mimo Rus. Varnsdorfští se připomněli v 74. minutě střídajícím Camarou, který pěkně protáhl Surovčíka z velkého vápna.

V 83. minutě se konečně měnilo skóre. Penxa pronikl po levém křídle a nabídl přízemním centrem šanci Uhrinčaťovi. Jeho tvrdou ránu z úhlu Pešl vyrazil hrudí, ale dorážející Vojtěch Hranoš napnul síť. Sparťané si hlídali vítězství, jenže neuhlídali. Již po vypršení avizovaného čtyřminutového nastavení se střídající Usman napřahoval po křížné přihrávce, zezadu jej povalil Večerka a z nařízené penalty stanovil svým třetím gólem v úvodu sezóny konečnou remízu Martin Ambler.