09.08.2024 | Marek Janoš | Zápas

Zlín si drží neporazitelnost, v předehrávce sebral všechny body Žižkovu

Foto: fczlin.cz
Fotbalisté Zlína budou vést tabulku Chance Národní Ligy i po 5. kole. Doma zvítězili nad Žižkovem 1:0 po jediné brance, kterou v 7. minutě zápasu vstřelil Poznar. Šancí na vstřelení další branky měly oba týmy ve zbytku zápasu několik, ovšem ani brankář Dostál, ani brankář Melichar už neinkasovali. Zlín tak udržel čisté konto i v pátém zápase sezóny.
7' Poznar
bez branek
42' Tkáč
61' Černín
40' Broukal
63' Klusák
87' Gembický
Sestavy
S. Dostál – Kopečný, Černín, Simerský, Bartošák – Tkáč (90+3. Slouk), Nombil (88. Kulíšek), Machalík (46. Didiba) – Vukadinović (76. Reiter), Načkebia (76. Brandner) – Poznar
Na lavičce: Rakovan, Polášek, Buchvaldek, Červinka, Ovesný, Ndiaye
Trenér: Bronislav Červenka
Melichar – M. Richter, Broukal, Fišl, Divíšek (77. Sodoma) – Petrák (84. Jirásek), Tregler – M. Hönig (77. Gembický), Batioja (84. Sixta), Klusák (67. Prošek) – Necid
Na lavičce: Kotek, Bárta, Muleme, Řezáč, Toula
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: J. Beneš – Pochylý, Pfeifer • Stadion: Letná • Diváci: 1983

Komentář

Zlín uvítal z pozice lídra tabulky na svém hřišti Žižkov, který se nacházel po čtyřech kolech ve spodní polovině tabulky. Domácí navíc mohla těšit série, že s Pražany vyhráli tři zápasy v řadě. Hned z první velké šance utkání padla také jeho jediná branka. Kopecký přesným centrem našel hlavu Tomáše Poznara, který rozvlnil síť za brankářem Melicharem. 

Ševci pokračovali v převaze a po přibližně půlhodině hry si připravili další šance. Nejdřív střílel z dobré pozice Načkebia, ovšem nepřesně, pak málem našel dlouhý míč číhajícího Bartošáka. Na druhé straně musel předvést dobrý zákrok Dostál proti unikajícímu Klusákovi. O pár minut později střílel z dobré pozice hostující Hönig, ale ani ten neuspěl. Těsně před koncem poločasu měli domácí několik příležitostí zvýšit své vedení, nicméně neuspěli, a to ani po pokusu Tkáče, který trefil tyč.

Po přestávce zvýšili aktivitu hosté a Necid měl příležitost ze standardní situace, ale ani nadvakrát neprostřelil zeď. Následně se hra začala trochu kouskovat a šancí před oběma brankami výrazně ubylo. Čtvrt hodiny před koncem mohli soupeře zlomit Zlínští, jenže Nombil v zajímavých příležitostech selhal. 

Moravany to mohlo mrzet, když v 80. minutě hlavičkoval Batioja a míč prosvištěl těsně nad břevnem. Vrcholící tlak Pražanů málem vyústil v branku, ale ani Gembický neuspěl ve dvou velkých šancích po sobě. Razítko na vítězství tak mohl za Zlín přidat Slouk, ale v poslední minutě nastaveného času trefil jen tyč.