včera | Tomáš Secký | Zápas

Chrudim v dohrávce porazila Varnsdorf a odpověděla na výhru lídra

Foto: Tomáš Secký
Fotbalisté Chrudimi zvítězili v dohrávce šestého kola Chance Národní Ligy nad Varnsdorfem 3:0 a v tabulce si upevnili druhé místo. Východočeši po brankách kapitána Jana Řezníčka, Jiřího Hrubeše a Davida Látala naplno bodovali pošesté v řadě a v sedmém z dosavadních osmi zápasů. Na vedoucí Zlín, který v úterý v dohrávce sedmého kola zdolal rezervu Slavie 2:1, nadále ztrácejí jediný bod. Varnsdorf prohrál počtvrté z posledních pěti utkání a je desátý.
bez branek
4' Řezníček
53' Hrubeš
67' Látal
77' Lexa
73' Leitner
78' Hrubeš
Sestavy
Lichtenberg – Vlk (62. Hudák), Kouřil, Kubista, Zálešák – Lexa, Kosař (62. Rudnytskyy) – Nykrín (62. Stradiņš), Kubín, L. Dufek (46. Camara) – Brdička (85. Adeleke)
Na lavičce: Pešl, Yuzvak, Osaghae, Podzimek, Usman
Trenér: Ivan Kopecký
Šerák – Kozojed, Toml, Skwarczek, Kutík (46. Leitner) – Jan Řezníček – Šimek, Hrubeš (88. Wehowský), Bauer (82. Kejř), Kosek (82. Holub) – D. Látal (75. Černý)
Na lavičce: Číž, Borkovec, Vácha
Trenér: Jindřich Tichai
Rozhodčí: Opočenský - Mokrusch, Šafránková • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 350

ŽIVÝ PŘENOS

Komentář

Chrudim vstoupila do utkání nejlépe, jak mohla. Hned ve čtvrté minutě využil úvodní tlak Jan Řezníček, který se dostal k odraženému míči a z hranice velkého vápna střelou z první uklidil míč přímo pod břevno. Varnsdorf se dostal více do hry až po čtvrthodině hry, doplácel ale na nepřesné přihrávky, které znemožnily jakékoli ohrožení Šerákovy branky. V závěru prvního dějství se ještě k zajímavé střele dostal Nykrín, jenže z velkého úhlu mířil nepřesně. Do kabin tak šli spokojenější hosté.

Oba trenéři udělali do druhého poločasu změnu v sestavě. Hřiště opustil chrudimský Kutík, kterého nahradil Leitner. Ivan Kopecký zase stáhl Dufka a poslal do hry Camaru. A oživení, především u domácích, bylo znát. V 51. minutě zkusil vypálit Kubín, k jeho smůle ale mířil přímo doprostřed brány, s čímž Šerák neměl problém.

A potvrdilo se pravidlo nedáš – dostaneš. Varnsdorf až příliš otevřel obranu a hosté udeřili z rychlého protiútoku. Jiří Hrubeš skvěle využil nabídky od svého spoluhráče, když si zpracoval míč a technickou střelou do levého horního rohu rozvlnil sít podruhé.

Varnsdorf od té doby hrál vabank a posílal do pokutového území hostů jeden centr za druhým. Jenže Chrudim udeřila potřetí do otevřené obrany domácích v 67. minutě. Hrubeš vysunul Davida Látala, který neměl s obstřelením vyběhnuvšího Lichtenberga problém a určil konečný stav zápasu. V závěru utkání se o korigování výsledku snažil Kubista, který se nadvakrát prosadil v malém vápně, jenže jeden z hostujících hráčů stihl včas zasáhnout skluzem a míč z brankové čáry vykopnout.