18.08.2024 | Tadeáš Rulf | Zápas

Slavia v duelu rezerv jasně předčila Olomouc, oba celky dohrávaly v deseti

Foto: slavia.cz
Fotbalisté slávistické rezervy v šestém kole Chance Národní Ligy porazili v Radotíně B-tým Olomouce 4:0. Skóre otevřel po dvaceti minutách z penalty Štěpán Beran, v nastavení první půle na něj navázal Daniel Toula a po přestávce přidali další branky Pražanů Jan Trédl a střídající Samuel Pikolon. Hostující Šimon Jalovičor a domácí Matěj Žitný duel nedohráli, oba dostali červenou kartu. Slavia zvítězila po dvou porážkách a v průběžné tabulce se posunula na čtvrté místo. Sigma nebodovala ani ve třetím venkovním zápase této sezony, v soutěžním pořadí klesla na čtrnáctou pozici.
22' Beran (pen)
45+3' Toula
65' Trédl
90+3' Pikolon
bez branek
39' Hunal
62' Toula
70' Žitný
87' Žitný
22' Coufal
37' Bednár
56' Jalovičor
61' Jalovičor
71' Huňa
90+1' Škoda
Sestavy
O. Kolář – Boledovič, Konečný, Hunal, Belžík (46. Kačor) – Bužek (46. Žitný), Pech (84. Jelínek) – Beran, Trédl, Mikulanda (77. Sy) – D. Toula (77. Pikolon)
Na lavičce: Rezek, Behenský, Piták, Slončík, Zachoval, Škoda
Trenér: David Střihavka
Koutný – Bednár, Beneš, Coufal (77. Zahradníček), Cahel (84. Stryk) – Pospíšil, Jalovičor, Huňa (77. Kramář), A. Uriča (66. Slavíček) – Proniuk (66. Ma. Škoda), Amasi
Na lavičce: Berka, Macharáček, Siegl, Ikugar, Judas
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Batík – Líkař, Marek • Stadion: Fotbalový stadion Radotín • Diváci: 523

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

B-tým Slavie hostil ve třetím soutěžním utkání v novém útočišti v Radotíně rezervní tým Sigmy, v utkání dvou mladých celků byli Pražané mírným favoritem.

Herní převahu měli domácí již od úvodního hvizdu, prosadit se nicméně zkoušeli především vysokými nákopy, se kterými si skvěle hlavičkující obránci Sigmy dokázali poradit. Situace se změnila ve 22. minutě, kdy se ve vápně Sigmy poroučel k zemi Coufal a ve snaze zastavit slávistická zakončení se opakovaně dotkl míče rukou. Následný pokutový kop proměnil razantní střelou do středu brány Štěpán Beran. Krutou ránu v podobě branky do šatny si pro Hanáky připravil Daniel Toula, který geniálním lobem nedal brankáři Koutnému šanci.

V 61. minutě skončil zápas pro olomouckého Šimona Jalovičora, který za dva fauly v rozmezí pěti minut viděl dvě žluté karty. O čtyři minut později bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto, jedenáct rohových kopů Slavie bylo pro Sigmu přece jen příliš. Parádním přízemním kopem se zapsal do statistik zápasu nenápadně z druhé vlny nabíhající Jan Trédl.

Konečné skóre zápasu určil z vůbec poslední akce Samuel Pikolon, kterému ke vstřelení branky stačilo strávit na hrací ploše šestnáct minut. Parádní přihrávkou našel volného spoluhráče další náhradník Babacar Sy a nebráněný Pikolon nízkou ranou z hrany vápna zvýšil na 4:0. Kuriózně se tak hráči Slavie prosadili vždy před přestávkou, dvakrát před pauzou na pití v polovině poločasů, dvakrát před pauzou poločasovou.