16.08.2024 | Štěpán Navrátil | Zápas

Líšeň na Vysočině ztratila výhru, bod Jihlavě v nastavení trefil Smutný

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Jihlavy v utkání 6. kola Chance Národní ligy remizovali s Líšní 2:2. Domácí vedli po trefě Radka Křivánka ze 26. minuty, hosté se ale po gólu Jana Silného dočkali vyrovnání a po změně stran otočil skóre Václav Dudl. Když už se zdálo, že si hosté odvezou vítězství, v nastavení hlavou srovnal domácí Michal Smutný na 2:2 a rozhodl o dělbě bodů.
26' Křivánek
90+3' Smutný
37' Silný
57' Dudl
34' Franěk
62' Dudl
Sestavy
Soukup – Chytrý, Štětka, Boussou, Labaran (67. Smutný) – M. Lacko (58. Pešek), A. Čermák – Křivánek, Šancl (53. Selnar), Křehlík (58. Záhradník) – T. Franěk (53. Araujo-Wilson)
Na lavičce: Jágrik, Haala, Hošek, Sládek, Abdulfatai, Vítek
Trenér: David Oulehla
Ulrich – Ilko, Jeřábek, Joković, Dudl (86. Rolinek) – Sedlák – Sokol (86. Tauš), M. Polášek (75. Vlasák), Dziuba (68. M. Mach), Lutonský – Silný (75. Aldin)
Na lavičce: Sláma, Gerža, Hapal, Mionić, Kratochvíla, Raab
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Volek – Podaný, Žurovec • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 680

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Po necelých třech minutách hry zahrozila jako první Líšeň, ke gólu Jana Silného sice nechybělo mnoho, ale střelu zastavila jen pravá tyč. Ve 26. minutě následně udeřili domácí. Radek Křivánek skvěle načasoval svůj náběh do vápna a po centru z levé strany hlavičkoval mimo dosah Ulricha.

Za dalších jedenáct minut však bylo vyrovnáno. Po nástřelu z pravé strany už sahal brankář Soukup, kterého však šikovně předskočil Jan Silný a špičkou kopačky usměrnil balon mezi nohama klečícího gólmana až za brankovou čáru.

Ve druhé půli otočila Líšeň vývoj utkání na svou stranu. Rychlé rozehrání hostů vedlo k zajímavé šanci, kterou rozjel na levé straně Sokol. Jeho oblouček do malého vápna propadl až k zadní tyči, kde si nejlépe počínal Václav Dudl a z první zakončil k tyči. Jan Silný mohl zvýšit dokonce na rozdíl dvou zásahů, ale z vyložené pozice jen minul. Mnoho nechybělo ani Ibrahimu Aldinovi, jenže podruhé v utkání podržela Soukupa branková konstrukce.

Sérii neproměněných šancí Líšně potrestala Jihlava ve třetí minutě nastavení. Z pravé strany rozehrával standardní situaci dlouhým nákopem Jakub Selnar a posadil míč přesně na hlavu naskakujícího Michala Smutného, jenž se trefil naprosto přesně k levé tyči a rozhodl o bodu pro domácí. Vysočina tak odvrátila porážku a zapsala třetí remízu v probíhajícím ročníku, dále ovšem čeká na premiérové vítězství.