09.08.2024 | Aleš Strouha | Zápas

Prostějov se proti Vlašimi první výhry nedočkal, bod hostům zařídil Hodek

Foto: fcsbvlasim.cz
Fotbalisté Prostějova v 5. kole Chance Národní Ligy remizovali s Vlašimí 1:1. Domácí poslal v prvním poločase do vedení Matoušek a náskok si Moravané odnesli také do kabin. Jenže po přestávce srovnal hostující Hodek a přes veškerou snahu domácích další branka nepadla, a tak se body dělily.
21' Matoušek
57' Hodek
88' Habusta
11' Kurka
13' Kurka
90' Pudil
Sestavy
Vejmola – Lehovec, Ševčík, Šindelář, Carneiro – Vybíral (61. Slaměna), Lahodný (86. Habusta) – Matoušek (61. T. Jedlička), Matocha (61. Bartolomeu), Koudelka – Žák (77. Hrdlička)
Na lavičce: Neuman, Bielan, Látal, Zapletal, Imider
Trenér: Radim Kučera
Spilka – Musil (78. Soukeník), Kulhánek, Breda, Kurka – Onije – Lehký (78. Rosa), Šubert (65. A. Pudil), J. Franěk (22. M. Pudil), Záviška – Hodek (78. Biegon)
Na lavičce: Čermák, Kolář, Dostál, Kareem
Trenér: Aleš Majer
Rozhodčí: Starý – Slavíček, D. Beneš • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 790

Komentář

Fotbalisté Prostějova nastoupili do zápasu proti Vlašimi s cílem vstřelit první gól v sezoně a získat první tři body. Do zápasu proti Středočechům vstoupili velmi aktivně a měli od úvodních minut územní převahu. Hned v 5. minutě měli ale gólovou příležitost hosté. Záviška poslal míč do dobré pozice Šubertovi, toho ale skvěle vychytal domácí gólman Vejmola.

Velká komplikace pro hostující fotbalisty přišla ve 13. minutě. Během dvou minut dostal totiž dvě zbytečné žluté karty Petr Kurka, velmi brzy tak musel opustit hrací plochu a hosté šli do deseti. To domácím vlilo novou krev do žil a velmi brzy se radovali z úvodního gólu. V probíhající 21. minutě nejprve Spilka ještě vychytal Vybírala, z následného rohu se ale prosadil zcela nehlídaný Jakub Matoušek – 1:0. Domácí byli lepší i v dalších minutách. Když se ale v nastavení první půle v další velké šanci neprosadil Martin Vybíral, odcházelo se do kabin za tavu 1:0.

Hosté si po změně stran velmi rychle zvykli na hru v početní nevýhodě a deset minut po startu druhé půle se jim podařilo srovnat. Od brankové čáry centroval Martin Šubert a zcela osamocený hlavičkující Jakub Hodek v pohodě zavěsil – 1:1.

Fotbalisté Prostějova stále chtěli hrát na vítězství a tlačili se do útoku. Hra byla ale hodně kouskována střídáními, a také fauly. Druhá půle již neměla takový spád a fotbalisté Vlašimi si nakonec bez větších problémů dokráčeli k bodu za remízu 1:1. Domácí tým se tak ani na pátý pokus nemohl radovat z vítězství, dočkal se alespoň první vstřelené branky v sezoně.