31.07.2024 | Matyáš Kotlan | Zápas

Vyškov neudržel vedení a dál čeká na výhru. S Vlašimí si rozdělil po bodu

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova v utkání 3. kola Chance Národní Ligy remizoval s Vlašimí. Domácí šli do vedení hned po dvou minutách hry, kdy se prosadil Abdoulaye Sylla. Středočeši ovšem zkraje druhého poločasu srovnal Petr Breda. Vyškovské mužstvo tak dále čeká na úvodní vítězství v novém ročníku soutěže, zapsalo třetí remízu v řadě. Vlašim zůstává po třech kolech bez porážky.
2' Sylla
48' Breda
55' Piško
66' Mbonu
34' Onije
Sestavy
Borek – Němeček (85. Svoboda), Vedral, Piško, Čelůstka – Sylla, Djanbou (63. Novák) – Schön (63. Zakaria), Ulbrich (63. Lacík), Condé – Zajíc (46. Mbonu)
Na lavičce: Derka, Hrubý, Moučka, Egbri
Trenér: Jan Kameník
Spilka – Kareem, Breda, Kulhánek, Kurka – Záviška (89. A. Pudil), Onije, Musil, Lehký – Rosa (76. Soukeník) – Biegon (61. Hodek)
Na lavičce: Čermák, Kolář, Dostál, Pernica, Pudil, Franěk, Holoubek
Trenér: Aleš Majer
Rozhodčí: Batík – Žurovec, Lakomý • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 759

Komentář

Na hřišti v Drnovicích se začalo o pár minut déle kvůli problémům s lajnami. To jakoby Vlašim rozhodilo, protože hned ve druhé minutě inkasovala. Přesný centr na malé vápno poslal Tomáš Čelůstka a v náběhu osamocený Abdoulaye Sylla překonal svou hlavičkou bezradného Spilku.

Aktivita Vyškova i nadále pokračovala, což v deváté minutě potvrdil Tom Ulbrich. Jako slepý k houslím se dostal k hracím předmětu v pokutovém území. Z otočky na vyběhlého Spilku nevyzrál. Pro domácí větší šanci měl z přímého kopu Tomáš Čelůstka. Dobrá palebná pozice nebyla využita, když zkušený obránce trefil zeď a poté přestřelil.

Od té doby neviditelní hosté zvedli svou aktivitu v ofenzivních akcích. První vážnější možnost měl Filip Lehký, jenž centr Závišky napálil do nachystaného Borka. Další střelecké náznaky už v nastavení měli Petrové Breda a Kurka, jenomže ani jeden vážněji mladého brankáře Borka nehrozil. Do kabin proto šel v lepší náladě MFK.

To co se stalo z kraje prvního dějství, tak bylo k vidění i na začátku toho druhého. Po pár vteřinách už překonal Borka hlavičkoh Lehký, jenže jeho možnost vytáhl hlavou Piško. Z následného rohu ovšem už trest přišel. Po krátké rozehrávce našel Rosa v pokutovém území Petra Bredu, který pohotově rozvlnil síť a vrátil skóre do vyrovnaného stavu.

Rychlé tempo po přestávce i nadále pokračovalo. Konkrétně pálil Jan Záviška, ale Borka nechal klidného. V podobné duchu mohl být domácí brankář i po přímém kopu Petra Kurky z 59.minuty. Po několika střídání hra byla hodně uklidněna a nepřinášela atraktivní podívanou.

Velké boje ve středu pole vynášely spíše kulatý nesmysl pro Vyškovské. Ti finální přihrávku poslat nedokázali a tím pádem ani větší šanci. Vzruch až v nastavení celého duelu chtěl po dlouhém autu udělat Milan Piško, ale defenziva Středočechů vše uskákala. Sudí Batík tak ukončil vyrovnané utkání za nerozhodného stavu 1:1.