21.07.2024 | Vojtěch Martinek | Zápas

Souboj rezerv bez vítěze. Sparta ztratila dvoubrankový náskok a remizovala s Baníkem

Foto: sparta.cz
Fotbalisté Sparty B v utkání úvodního kola Chance Národní ligy remizovali s rezervou Baníku 2:2. Pražané vstoupili do utkání lépe a po necelé čtvrthodině hry je do vedení poslal Vojtěch Hranoš, krátce nato navíc přidal druhý zásah Daniel Rus. Hosté ovšem nesložili zbraně, po změně stran povedenou dělovkou srovnal Petr Jaroň a vzápětí si Jakub Uhrinčať nešťastně srazil míč do vlastní brány. Oba celky si tak rozdělily po bodu.
11' Hranoš
22' Rus
63' Jaroň
65' Uhrinčať (vl)
41' Okeke
90+2' Tošnar
35' Krupička
53' Komljenovic
58' Reteno Elekana
Sestavy
Surovčík – Uhrinčať, Kukučka (65. Říha), Večerka – Novák (83. Hodouš), Okeke (76. Michl), Tošnar, Penxa – Hranoš, Šiler (76. Hruška), Rus (83. Vitarigov)
Na lavičce: Heerkens, Jedlička, Váňa, Cissé, Saal, Osmani
Trenér: Luboš Loučka
Kubný – Krupička, Měkota, Říha, Šehić – Šudák (17. Komljenovic), Holaň, M. Jaroň (87. Sirotek) – P. Jaroň (87. Chvěja), Kašpárek, Málek (28. Reteno Elekana)
Na lavičce: Struhař, Temel, Drozd, Kilibarda, Jamiu
Trenér: Josef Dvorník
Rozhodčí: Bohata – Hádek, Kotalík • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 721

Komentář

Souboj rezerv Sparty a Baníku v předposlední červencovou neděli přilákal na žižkovský svatostánek sedm stovek diváků, které v úvodním dějství sledovaly vesměs jednoznačnou podívanou. Domácí měli hru pod kontrolou a už v jedenácté minutě slavili zásah Vojtěcha Hranoše, který na kraji vápna našel skvěle kopnutý roh a tečoval míč přesně za stojícího Kubného.

Duel se po tým kouče Dvorníka i nadále nevyvíjel příznivě. Nejen, že po čtvrthodině musel kvůli zdravotním problémům střídat Šudák, ale krátce nato musel ostravský gólman ze své svatyně lovit další míč. Tentokrát se na střeleckou listinu zapsal Daniel Rus, jehož pěkná padající střela propadla do sítě kolem natažené ruky brankáře – 2:0.

Kousek před přestávkou mohl na rozdíl tří branek upravit Šiler, kterému ale zakončení zhatil vracející se Říha. Baník se tak do kabiny vrátil s dvougólovou ztrátou a ať v ní během pauzy padlo cokoliv, mělo to kýžený efekt. Hráči v bílém totiž zpět na trávník vyběhli jako vyměnění, drali se dopředu a chtěli snížit. Chyběla tomu jen pořádná koncovka.

To se změnilo v 63. minutě. V ten moment se totiž po rohovém kopu k míči dostal Petr Jaroň a prudkou ranou z první překonal všechno, co mu stálo v cestě – a to včetně do té doby nepříliš vytíženého gólmana Surovčíka.

Fotbaloví bozi si pro tým trenéra Loučky připravili pořádně studenou sprchu, Jaroňova trefa totiž nebyla jedinou. Pár desítek sekund nato si totiž odražený míč po Komljenovicově výpadu do vlastní brány smolně srazil vracející se zadák Jakub Uhrinčať, a dvougólový náskok tak byl vzápětí pryč. Začínalo se zase od začátku.

Zbytek utkání nicméně nabídl vesměs klidnou podívanou bez výraznějších šancí na obou stranách. Baník byl sice i nadále aktivnějším celkem na hřišti, na další gól mu už ale nezbyly síly, zatímco domácím se nepodařilo výrazněji potrápit suverénního Kubného. Sečteno, podtrženo – 2:2.