22.07.2024 | Jan Šimek | Zápas

Brno zvítězilo na půdě Jihlavy, rozhodl Janetzký. Domácí dohrávali v deseti

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Zbrojovky zvítězili v pondělní dohrávce 1. kola Chance Národní Ligy na trávníku Jihlavy 2:0. O vítězství hostujícího celku rozhodl svou trefou ve 4. minutě utkání brněnský záložník Jakub Janetzký. Domácí své příležitosti neproměnili a naději na bodový zisk jim definitivně sebralo vyloučení Davida Štětky ze 78. minuty. Naopak krátce nato přidal gólovou pojistku po pohledné kombinaci hostující Roman Potočný.
bez branek
4' Janetzký
84' Potočný
42' Lacko
78' Štětka
86' Lampíř (asistent trenéra)
86' Novák (vedoucí týmu)
90+3' Chytrý
30' Pernica
38' Kronus
80' Potočný
Sestavy
Soukup – Hošek (74. Smutný), Štětka, Boussou, Labaran – Pešek (80. Chytrý), Lacko – T. Franěk (59. Křehlík), Šancl, Selnar – Araujo-Wilson
Na lavičce: Jágrik, Haala, Sládek, Abdulfatai, Křivánek, Miška, Záhradník
Trenér: David Oulehla
Sváček – Šural, Luděk Pernica , Štěpánek – Smejkal (66. Granečný), Nový, Janetzký, Kubr (73. Jambor) – Potočný (90+1. Švancara), Mateković (73. Texl), Kronus (66. Alli)
Na lavičce: Hložánek, Hamza, Mičuda, Polák
Trenér: Jaroslav Hynek
Rozhodčí: Petřík – Žurovec, Pochylý • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 1230

Komentář

Zbrojovka udeřila hned zkraje utkání, kdy Smejkal nabil Jakubovi Janetzkému, který se zpoza šestnáctky opřel do míče a bez přípravy jej napálil pod břevno jihlavské brány. Hned vzápětí mohl přidat druhý gól Smejkal, jenž upaloval sám na Soukupa, ale Boussou brněnského záložníka na poslední chvíli dostihl a zblokoval jeho střelu.

Na opačné straně se osmělil Araujo-Wilson, ale jeho zakončení si Sváček pohlídal. Pak to zkusil Franěk, ale jeho tečovaná rána zaplula mimo tři tyče. Po hodině hry se na trávník dostal Alli a svou rychlostí ihned začal zatápět domácím borcům. V 78. minutě ho zastavil domácí Štětka jen za cenu faulu, a protože byl posledním jihlavským hráčem, sudí Petřík mu ukázal červenou kartu.

Alli se krátce nato uvolnil na levé straně šestnáctky a vypálil, jenže domácí bránu minul. Brňané se gólové pojistky dočkali v 84. minutě, kdy Alli posunul míč na Nového, ten si ho vyměnil s Texlem, a pak balon naservíroval před bránu, kde jej Roman Potočný v klidu dorazil do sítě – 0:2.

Domácí se navzdory početní nevýhodě tlačili za čestnou brankou, ale Texlovu patičku po centru Křehlíka mířící do vlastní brány vytěsnil Sváček a následnou hlavičku střídajícího Smutného z brankové čáry odpálil Nový. Jihlava si tak na první bodový zisk v novém ročníku musí počkat, další šanci bude mít v pátek doma proti Vyškovu. Zbrojovku čeká druhé venkovní utkání v řadě, v pátek se představí na půdě Opavy.