21.07.2024 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf nedal penaltu, duel se Žižkovem skončil remízou

Foto: Varnsdorf Žižkov
V úvodním kole Chance Národní ligy Varnsdorf na domácí půdě potěšil své fanoušky gólem již v šestnácté minutě z hlavy Martina Amblera, to ale bylo ze strany domácího celku vše. Za hosty dokázal ještě do přestávky srovnat Tomáš Necid. Ve druhém poločase žádná branka nepadla, Varnsdorf nedokázal proměnit pokutový kop a i z toho důvodu se s Viktorií Žižkov rozešel výsledkem 1:1.
16' Ambler
41' Necid
bez karet
54' Jirásek
Sestavy
Pešl – Ambler (81. Stradins), Kubista, Kouřil, Zálešák – Osaghae (90+3. Kubín), Kosař, Lexa, Dufek (61. Usman) – Nykrín (61. Vlk), Hudák (46. Camara)
Na lavičce: Porcal, Vaňák, Grafek, Podzimek
Trenér: Ivan Kopecký
Melichar – Richter, Broukal, Divíšek, Klusák – Petrák, Jirásek (90+2. Tregler) – Gembický (77. Toula), Hönig (64. Prošek), Sixta (64. Batioja) – Necid (77. Sodoma)
Na lavičce: Kotek, Bárta, Fišl, Muleme, Řezáč
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Kotala – Kotík, Dresler • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 865

Komentář

Úvod utkání zastihl obě mužstva v mírné nervozitě, což se projevilo na přesnosti v přihrávkách. Prvních deset minut tak příliš atraktivní fotbal nenabídlo. Varnsdorf se s přibývajícími minutami dostával více do hry a začal hrozit. Skóre se poprvé měnilo již v 16. minutě. Domácí rozehráli autové vhazování přes Dufka, který vrátil míč Zálešákovi, na jehož centr si v pokutovém území naskočil Martin Ambler a rozvlnil síť – 1:0.

Střelec úvodní branky se k dalšímu zakončení dostal po půl hodině hry ze standardní situace, jeho pokus přes zeď ale skončil jen o centimetry vedle Melicharovy branky. Ve 39. minutě si míč našel Dufek, který se zjevil sám před Melicharem, jenže netrefil přesně. Žižkov s blížícím se koncem prvního poločasu zařadil druhý rychlostní stupeň. Ve 41. minutě vyslal Richter prudký centr až na zadní tyč, kde si prostor našel Tomáš Necid a hlavičkou srovnal na 1:1.

Krátce po změně stran mohl jít Varnsdorf do vedení. Zálešák se dostal do velkého vápna a při snaze udělat kličku mu jeden z hostujících hráčů škobrtnul o nohu. A sudí Kotala ukázal pokutový kop. Téměř devět set diváků ale vidělo nezdařilý kop Martina Kouřila, jehož střelu doprostřed brány vykopl Melichar nohou. S následnou dorážkou neuspěl ani Solomon, který minul odkrytou bránu.

V 57. minutě se k zakončení hlavou dostal novic Camara, ale i jeho pokus pozorný Melichar zneškodnil. Ve zbytku druhého poločasu se často přerušovala hra. Byť střídáními či díky nepřesným přihrávkám, které končily mimo hrací plochu. Pořádné drama přinesly poslední minuty zápasu. Domácí špatně rozehráli, ztratili míč a Toula se objeil tváří v tvář Pešlovi, který předvedl skvělý zákrok a zajistil svému týmu z úvodního zápasu v nové sezóně bod.