20.07.2024 | Josef Janda | Zápas

Táborsko začalo novou sezonu výhrou nad Slavií B, dvakrát se trefil Kateřiňák

Foto: Karolina Kabíčková (fctaborsko.cz)
Fotbalisté Táborska si v prvním kole Chance Národní Ligy poradili doma s rezervou Slavie 3:1. Dva góly zaznamenal Jiří Kateřiňák, který svému týmu po padesáti minutách zajistil dvoubrankové vedení. Nováček poté snížil díky trefě Jana Trédla, pojistku na výhru Jihočechů přidal v závěru Bojan Dordič. Táborsko tak v součtu s minulou sezonou neprohrálo na svém stadionu celkově jedenáctý ligový duel v řadě.
9' Kateřiňák
50' Kateřiňák
88' Dordič
58' Trédl
65' Mach
79' Pastornický
83' Nádvorník (trenér)
87' Kateřiňák
27' Hunal
86' Rama
Sestavy
Pastornický – Nsunzu, P. Novák, Tusjak (90. Heppner), Koné – Bláha, Nečas (64. Plachý), Kateřiňák, Dordič (90+2. Kopáček), Varačka – Mach (90+2. Kubovský)
Na lavičce: Kerl, Schindler, Skopec, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Kolář – Hunal (82. Škoda), Konečný, Švec (46. Mikulanda), Beran – Belžík, Pech, Zachoval, Žitný (67. Behenský), Trédl – Pikolon (67. Rama)
Na lavičce: Slavata, Boledovič, Piták, Slončík, Dufek, Koffi, Toula
Trenér: David Střihavka
Rozhodčí: Trska – M. Novák, Cichra • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1337

Komentář

První akci obstarali hosté z Prahy, jenže jejich pokus letěl vysoko nad branku. Naopak první vážnější šance domácích skončila gólem. Mach přetlačil v souboji na pravém křídle Konečného a poslal míč před branku. Jihočeši vyšperkovali nebezpečnou situaci z deváté minuty ještě pasem na Jiřího Kateřiňáka, jehož střela chytře umístěná po zemi k tyči zapadla do sítě.

Slávisté mohli srovnat ve dvacáté minutě, kdy musel gólman Pastornický vytáhnout mimo branku jedovku směřující pod břevno. V dalším průběhu první půle mohli domácí navýšit své vedení, jenže branková konstrukce byla proti. Tři minuty před poločasem jí zatřásl Nečas, na kterého navázal povedenou střelou k tyči Varačka. Brankář Kolář si s ní však poradil a vyrazil ji na roh.

Táborsko vstoupilo skvěle i do druhého poločasu. Už po pěti minutách využil Mach zaváhání Konečného a rozjel druhou gólovou akci svého celku. Na jejím konci byl znovu Jiří Kateřiňák, na jehož hlavičku k tyčce byl Kolář krátký.

Rezerva Slavie odpověděla v 58. minutě. Mikulandův centr skončil u Jana Trédla a jeho pokus putoval za tyč. Jednobrankový rozdíl dával ještě Slavii šanci na dobrý výsledek, rozhodnutí v její neprospěch však přišlo nedlouho před koncem řádné hrací doby.

Hosté pomohli Táborsku ke třetí brance další chybou. Tentokrát obral soupeře o balon ve středu hřiště Plachý a společně s Bojanem Dordičem upalovali sami na Koláře. Dordič to vzal na sebe, propálil brankáře a stanovil konečný výsledek zápasu.