20.07.2024 | Štěpán Navrátil | Zápas

Vyškov se na startu soutěže neprosadil, s Prostějovem uhrál bezgólovou remízu

Foto: Michal Málek (mfkvyskov.cz)
Fotbalisté Vyškova v premiérovém zápase této sezony Chance Národní Ligy remizovali v Drnovicích s Prostějovem 0:0. MFK tak v součtu s předchozím ročníkem mimo baráž nevyhrál popáté v řadě, během této série si ve druhé nejvyšší soutěži připsal pouze dva body. Naopak Prostějovu se podařilo navázat na závěr minulé sezony, ve kterém prohrál jediný z šesti ligových duelů.
bez branek
bez branek
40' Piško
76' Štěrba
58' Slaměna
62' Ševčík
90+2' Matocha
90+5' Bartolomeu
Sestavy
Borek – Piško, Němeček, Štěrba, Vedral – Condé (90+6. Svoboda), Ulbrich (68. Mbonu) – Sylla, Djanbou, Schön (79. Lacík) – Zajíc
Na lavičce: Derka, Hrubý, Kamara, Novák, Moučka
Trenér: Jan Kameník
Vejmola – Šindelář, Lehovec, Ševčík, Carneiro (85. Bielan) – Hrdlička (65. Koudelka), Habusta, Matoušek (88. Matocha) – Bartolomeu, T. Jedlička (65. Žák), Slaměna (88. Vybíral)
Na lavičce: Neuman, Látal, Zapletal, Lahodný, Imider
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Orel – Kotalík, Šafránková • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 1094

Komentář

Na začátku se větší aktivity chopili domácí, kteří začali s dobýváním Vejmolovy branky. Po půlhodině hry si vypracovali slušnou střeleckou příležitost. Míč proskákal k Tomovi Ulbrichovi na penaltový puntík, jenže jeho rána ke smůle Vyškova zamířila přesně do míst, kde byl připraven Luděk Vejmola.

Bez dalších větších možností se hrálo až do 45. minuty, ale v nastavení byla k vidění vůbec nejlepší šance Vyškova. Schön překvapil defenzívu Prostějova ranou z rohu pokutového území, gólman Vejmola byl už prakticky překonán, jenže balon orazítkoval pouze tyčku hostující branky.  

Po osmi minutách od začátku druhé půle dostal domácí celek k dispozici rohový kop a celou akci sehrál velmi šikovně. K nebezpečné ráně se znovu prodral Ulbrich, jenže i tentokrát zasáhl Vejmola. Jeho projektil dokázal pohotovým zákrokem vyrazit alespoň na roh.

Prostějov se do největší příležitosti dostal až v samotném závěru. Přesnou hlavičku k tyči však vytáhl konečky prstů Jiří Borek a zachránil tak remízu pro Vyškov.