20.07.2024 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim na úvod sezony porazila rezervu Olomouce a ukončila její sérii bez prohry

Foto: Jindřich Balous
Fotbalisté Chrudimi zvítězili v úvodním kole Chance Národní Ligy doma nad olomouckou rezervou 3:0. Výsledek orámoval dvěma góly David Látal, který po dvaceti minutách otevřel skóre a deset minut před koncem ho také uzavřel. O druhou branku Východočechů se v závěru prvního poločasu postaral Daniel Kutík. Sigma ve druhé nejvyšší soutěži prohrála poprvé od 9. března a po dvanácti zápasech, ve kterých získala 34 z 36 možných bodů.
19' Látal
38' Kutík
79' Látal
bez branek
70' Řezníček
73' Látal
54' Coufal
88' Křišťál
Sestavy
Šerák – Kozojed, Toml, Skwarczek, Kutík – Jan Řezníček – Hrubeš, Kejř (71. Šimek), Bauer (90+2. Holub), Kosek (90+2. Wehowský) – D. Látal (87. Vácha)
Na lavičce: Číž, Vondrouš, Sotorník
Trenér: Jindřich Tichai
Koutný – Bednár, Amasi, Fabiánek (66. Ikugar), Stryk (66. Judas), Jalovičor (66. Siegl), Matys, Huňa (82. Zahradníček), Muritala, Křišťál, Leibl (46. Coufal)
Na lavičce: Berka, Macharáček
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Opočenský – Matoušek, Malimánek • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 980

Komentář

Obě mužstva šla do nové sezony s vyměněným realizačním týmem a čekalo se, jak se dané změny na kom projeví. Sigma sice vstoupila do úvodního utkání aktivně a v prvních minutách hned dvakrát zahrozila, svými pokusy ale pouze zahřála brankáře Šeráka. Následně však svůj herní koncert rozjela Chrudim, která po celý první poločas na trávníku doslova dominovala.

Úvodní příležitost domácího celku hned skončila brankou. Skwarczekovo přenesení hry zrychlil milimetrovým centrem z voleje na pravé straně Kozojed a našel před brankou nabíhajícího si Davida Látala, který v 19. minutě otevřel skóre.

I nadále měli Východočeši více ze hry, sám Látal měl snad ještě tři dobré šance. Radovat se ale mohl až poté, co Kejřovu přihrávku do vápna usměrnil přesným zakončením za Koutného záda Daniel Kutík. Ještě chvíli před pauzou nastřelil Látal břevno, do kabin mohli jít domácí výrazně spokojenější než nejlepší tým jara v minulém ročníku.

A po přestávce se obraz hry nikterak nezměnil. V 50. minutě se olomoucký brankář Koutný musel činit, když s vypětím všech sil vyrážel perfektně kopnutou standardku Kejře. Byť se postupem času začala směrem dopředu Sigma projevovat, v 79. minutě si David Látal naskočil na centr na zadní tyči a neomylně zpečetil chrudimské vítězství.

Gólman MFK Jáchym Šerák si připsal čisté konto a Chrudim výhru 3:0, po které je minimálně do odpoledne na čele tabulky Chance Národní Ligy.