19.07.2024 | Jan Šimek | Zápas

Šestigólová přestřelka na úvod sezony! Opava remizovala s Vlašimí

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Nový soutěžní ročník Chance Národní Ligy odstartovala páteční předehrávka úvodního kola soutěže mezi Slezského FC a Vlašimí. Parádní zápas nabídl hned šest branek a dělbu bodů. Opavští v průběhu utkání dvakrát vedli, Středočeši ovšem dokázali vždy srovnat a v 82. minutě se poprvé dostali do vedení díky trefě Jakuba Hodka. Slezany ale krátce nato zachránil zásah střídajícího Felixe Čejky, který upravil skóre na konečných 3:3.
4' Pejša
58' Blecha (pen)
85' Čejka
32' Breda
61' Musil
82' Hodek
bez karet
36' Lehký
57' Spilka
66' Onije
90+2' Musil
Sestavy
A. Richter – Hýbl (89. Srubek), Helešic (75. Čejka), Janoščín, Pejša – Omale, Ondráček, Vincour, Blecha – J. Rezek, Mužík (69. Rataj)
Na lavičce: Babka, Hafera, Haitl, Whiffen, Blatný
Trenér: Tomáš Zápotočný
Spilka – Breda, Kurka, Kareem – Soukeník (60. Musil), Kulhánek, Onije, J. Franěk (60. Rosa) – Záviška, Lehký, Hodek (90. Biegon)
Na lavičce: Kolář, Dostál, Pernica, Holoubek, Pudil
Trenér: Aleš Majer
Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Mojžíš • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 1250

Komentář

Slezané vstoupili do utkání skvěle. Rezek rozkmital své nohy, prohnal se kolem levé lajny a poslal nadýchaný centr pod sebe na Sebastiana Pejšu, který měl ve vápně spoustu prostoru a balon poslal z voleje parádně do levého horního růžku vlašimské brány.

O čtvrthodiny později hosté zahrozili z rohu. Kareem cpal svou hlavičku k tyči, ale Richter dokázal jeho pokus vytěsnit do bezpečí. První varování domácím nestačilo. Po půlhodině hry totiž Záviška poslal před opavskou bránu další centr z rohového kopu, Petr Breda si ze druhé vlny naběhl na míč, vyšrouboval se do vzduchu a hlavou vyrovnal.

Opavě mohlo být ještě hůře v závěru prvního poločasu, kdy Kurka svým centrem našel Hodka, jehož prudkou hlavičku mířící pod břevno vytáhl Richter na roh. Zkraje druhé půle Ondráček pasem vyzval k zakončení Rezka, ale ten bez přípravy napálil balon vedle levé tyče.

Krátce nato Spilka složil k zemi Rezka ve vápně a sudí Nehasil odpískal penaltu. Míč si vzal Filip Blecha a napálil balon přesně k levé tyči, zatímco hostující brankář skočil na opačnou stranu – 2:1. V Městských sadech sice bylo veselo, ale jen chvilku.

Středočeši totiž přispěchali s bleskovou odpovědí. O tu se postaral střídající Lukáš Musil, jenž byl na hřišti sotva minutu. Domácí si totiž nepohlídali náběh hostujících borců, zapomenutý Vincour “posunul” ofsajdovou linii a Musil byl po Záviškově centru zcela sám před Richtrem – 2:2.

Kareem obral o míč Rezka, přihrál Musilovi, ten posunul míč na Jakuba Hodka, který prostřelil Richtra a hosté rázem vedli. Ale jen okamžik. Opavští hned po inkasovaném gólu zamířili dopředu, po centru Hýbla míč propadl ke střídajícímu Felixi Čejkovi, jenž zblízka dotlačil balon do sítě a dal pátečnímu dramatu výsledkovou tečku.

Slezský FC se za týden představí na svém trávníku v duelu s Brnem, Vlašim v domácí premiéře změří síly s Chrudimí.

Ohlasy trenérů

Tomáš Zápotočný (Slezský FC Opava): „Pro oko diváka to byl krásný zápas. Jsem rád, že se vysílal v televizi. Samozřejmě to pro nás dopadlo výsledkově špatně, protože jsme dostali tři hloupé góly. Je to na vyhodnocení v týdnu, až se na to podívám střízlivýma očima, protože teď jsem v emocích. Na druhou stranu to kluci odbojovali, protože je nepříjemné, když dvakrát vedete a nakonec musíte dotahovat. Kluci ale ukázali morál a charakter, což cítím od prvního dne, kdy jsem tady. Smekám i před týmem Vlašimi, protože také ukázal sílu. Musíme zapracovat na kombinaci, ale nepanikařím. Bylo to první kolo a my se budeme zlepšovat.”

Aleš Majer (FC Sellier & Bellot Vlašim): „Myslím, že jsme pobavili diváky. Hrálo se ve skvělé atmosféře a zápas se musel líbit. Samozřejmě bychom utkání rádi dotáhli do vítězného konce, v 82. minutě jsme vedli 3:2… Na druhou stranu stranu domácí předtím dvakrát vedli. Byly tam pasáže, kdy chvíli hrála Opava, chvíli my. Jsem rád, že si odvážíme bod, protože Opava podle mě bude velmi kvalitní tým Chance Národní Ligy.”