19.03.2016 | Jakub Janoušek | Zápas

Třinec si po výhře nad Vyšehradem připisuje důležité tři body

Praha – Zápas sousedů v tabulce bojujících o záchranu. Takový byl scénář sobotního utkání na pražském Žižkově, kde hostil Vyšehrad fotbalisty Třince. Ti si si nakonec odvážejí po dvou trefách Pavla Malcharka všechny body. Domácí se naopak po špatném výkonu propadají ještě více do bojů o příslušnost ve Fotbalové národní lize.
Statistiky
Branky: 19. a 84. Malcharek. Rozhodčí: Nenadál – Ratajová, Vitner. ŽK: Růžička, Vyhnal, Mysliveček, Drobílek – Motyčka, Dedič. Diváci: 450.
Sestavy
Štepanovský – Kvída, Egert, Růžička, Soldát (84. Mareš) – Tusjak, Volešák, Mysliveček, Smolák (55. Drobílek) – Vyhnal, Strnad (55. Madej)
Paleček – Velner, Čelůstka, Hloch (30. Salachna), Jánošík (69. Ceplák) – Bedecs, Motyčka – Malcharek (87. Joukl), Málek, Janoščín – Dedič
Diváci: 450

Komentář

Utkání pod televizní věží bylo nesmírně důležité pro oba soupeře. Až do tohoto zápasu byli sousedy v tabulce a nutně potřebovali body, které by jim pomohly v boji o záchranu. Hosté byli od začátku zápasu silní na míči. Již v první minutě měl náznak brankové příležitosti Málek, který po Velnerově centru na zadní tyči přestřelil.

Hosté se gólu dočkali po necelých dvaceti minutách hry. Pavel Malcharek využil strojově přesný dlouhý centr a díky pomalé rychlosti vracejících se stoperů běžel sám na Štěpanovského, kterého technickou střelou překonal. Do konce poločasu byli Třinečtí nadále aktivní. Přímý kop z bezprostřední blízkosti domácí brány ale ke skórování nevyužili. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro svěřence trenéra Kuly.

Druhá půle začala velkou šancí hostů. Na penaltovém puntíku si na balón počkal Dedič a gólman Štěpanovský musel proti jeho pokusu vytasit reflexivní zákrok. Vyšehrad se v zápase nemohl dostat do větší šance, veškeré akce zkazila buď nepřesnost nebo špatná poziční hra. V té naopak třinečtí fotbalisté dominovali. Šemíci většinu jejich pokusů zastavovali jen za cenu odpískaných faulů. Další akci předvedli hosté v 76. minutě, kdy měl Dědič před sebou prázdnou bránu. V cestě míče za brankovou čáru ale na poslední chvíli zabránil vracející se Egert.

Přeci jen se ale Slezanům povedlo vstřelit kýženou pojišťovací branku. V 84. minutě si na centr z levého křídla počkal Pavel Malcharek, který si šikovně položil gólmana a do horního růžku zvýšil na rozdíl dvou tref. V poslední minutě ještě dostal Vyšehrad naději na kontaktní gól, Myslivečkův centr z přímého kopu ale nebezpečný nebyl. Důležité body do tabulky si tak po výhře 2:0 připisuje Třinec.

Ohlasy trenérů

Jiří Novotný (FK Slavoj Vyšehrad):
"Chtěli jsme navázat na zápas v Opavě, což se nepovedlo. Třinec byl jasně lepší, silnější na balónu a dokázal hrát na jeden dotek. To se nám nedařilo, míč nám odskakoval a nedokázali jsme si poradit. Takže soupeř zaslouženě vyhrál. My jsme neměli žádnou šanci. S takovým výkonem se nemůžeme zachránit. Když vezmu v potaz i podzim, je to zatím nejhorší výkon, jaký jsme předvedli."

Karel Kula (FK Fotbal Třinec):
"Byl to velice důležitý zápas a já jsme rád, že jsme uspěli. Vyhráli jsme zaslouženě, vytvořili jsme si dostatek příležitostí proti soupeři, který po celou dobu neměl žádnou větší šanci. Uklidnil nás první gól, ten byl důležitý. Pak už jsme jen čekali na chybu a na druhý gól, který jsme dali a bylo po zápase. Musím pochválit celé mužstvo za dobrou disciplínu."