05.08.2024 | Petr Komárek | Zápas

Tkáč doma znovu udeřil, Zlín se po výhře nad Olomoucí B vrátil do čela

Foto: fczlin.com
Fotbalisté Zlína znovu vedou neúplnou tabulku Chance Národní Ligy, v dohrávce čtvrtého kola zvítězili nad olomouckou rezervou 1:0. Stejně jako v předchozím domácím utkání „ševců“ rozhodl David Tkáč, který se prosadil deset minut před koncem. Zlín tak prodloužil sérii bez porážky a inkasovaného gólu na čtyři zápasy. Sigma ani na čtvrtý pokus v této sezoně nevyhrála a je průběžně čtrnáctá.
81' Tkáč
bez branek
28' Poznar
44' Nombil
66' Kopečný
25' Beneš
83' Matys
86' Ikugar
Sestavy
S. Dostál – Kopečný, Černín, Simerský, Bartošák – Tkáč (89. Kulíšek), Nombil, Machalík (78. Didiba) – Vukadinović (78. Reiter), Brandner (63. Načkebia) – Poznar
Na lavičce: Rakovan, Polášek, Buchvaldek, Červinka, Ovesný, Slouk
Trenér: Bronislav Červenka
Digaňa – Chvátal, Beneš, Matys, Leibl (71. A. Uriča) – Pospíšil (85. Kramář), Israel (85. Proniuk) – Langer, Šíp (71. Bednár), Amasi – Muritala (75. Ikugar)
Na lavičce: Berka, Coufal, Fabiánek, Huňa, Jalovičor
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Cieslar – Líkař, Bělák • Stadion: Letná • Diváci: 2031

Komentář

Zlín začal aktivněji, první nebezpečnější situaci si ale vytvořila Olomouc. Pospíšil zahrával volný kop a jeho centr musel z vápna odhlavičkovat Černín. Hosté přidali a po deseti minutách zaznamenal první střelu na bránu Israel, Dostál míč směřující k bližší tyči bez potíží chytil. Obdobným způsobem zneškodnil také pokus Langera do středu branky zpoza pokutového území.

Na druhé straně se po Bartošákově dlouhém centru z levé strany natahoval Poznar, balon však netrefil ideálně. Dorážet ještě mohl Brandner, před kterým na poslední chvíli odvracel na roh Matys. V závěru úvodního poločasu předvedl nepovedenou malou domů domácí Černín a mohl být rád, že vyběhnuvší Dostál před Muritalou dokázal míč odkopnout.

Zkraje druhého dějství posílal přízemní pas před branku zkušený Pospíšil, Dostála zastoupil Nombil a míč odklidil z vápna. Po hodině hry zastavil protiútok Sigmy a přihrávku Muritaly na Šípa skluzem Černín. Vzápětí Dostál chytající proti slunci pouze vyrazil dalekonosný centr Chvátala, Šípovi se ale nepodařilo usměrnit na bránu Israelův nástřel.

Krátce po příchodu na hřiště se mohl uvést gólem střídající Načkebia. Gruzínec se službách „ševců“ si navedl balon k půlkruhu u šestnáctky, olomoucký brankář Digaňa jeho střelu vytěsnil do zámezí. Další náhradník Didiba si naběhl na nákop Nombila z poloviny hřiště a hlavou o kousek minul hostující branku. Zlínu to vyšlo až v 81. minutě. Didibův dlouhý aut hlavou prodloužil Černín a skluzující David Tkáč se trefil ve druhém domácím zápase v řadě. V nastavení usiloval o vyrovnání střídající Proniuk, jenže na Chvátalův centr před Dostálem těsně nedosáhl.