04.08.2024 | Aleš Strouha | Zápas

Táborsko veze bod z Vysočiny, v Jihlavě vedlo jen krátce

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Vysočiny remizovali doma s Táborskem 1:1. Na branku se dlouho čekalo, ale diváci se nakonec dočkali. Po necelé hodině hry se prosadil hostující Varačka. Zatímco první gól si dal na čas, druhý padl jen o tři minuty později, když srovnal domácí Selnar. Týmy si tak body do tabulky rozdělily.
61' Selnar
59' Varačka
18' Oulehla (trenér)
28' Franěk
36' Foltyn
68' Novák
80' Varačka
90+3' Dordič
Sestavy
Soukup – Chytrý, Štětka, Boussou, Farka – A. Čermák, M. Lacko (78. Abdulfatai) – T. Franěk (68. Záhradník), Šancl, Selnar – Křivánek
Na lavičce: Jágrik, Haala, Hošek, Sládek, Křehlík, Miška, Pešek, Vítek, Smutný
Trenér: David Oulehla
Pastornický – Varačka, P. Novák, Foltyn, Heppner (78. Plachý) – Nečas (78. Kubovský), Bláha, Skopec (18. Koné), Djordjić – Kateřiňák, Šašinka (66. J. Mach)
Na lavičce: Kerl, Kopáček, Nsunzu, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Starý – Novák, Malimánek • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 540

Komentář

Souboj dvou týmů, kterým úvod sezony podle očekávání zatím nevychází, začali lépe domácí fotbalisté Jihlavy. Ti se od úvodních minut dostali k náporu a hosté z jihu Čech se museli především bránit. První velkou šanci utkání měl již v 9. minutě domácí Tomáš Franěk, ten ale po dlouhém autu do vápna poslal akrobatickým zakončením míč pouze do tyče hostující brány. 

Domácí měli optickou převahu i v dalších minutách, avšak závěrečná čtvrthodina první půle patřila fotbalistům Táborska. Do střeleckým pozic se dostali Bojan Djordjić a také Jiří Kateřiňák, ani jeden z pokusů ale mezi tři tyče nezamířil. Když se v závěru ke střele neprobil ani Jakub Nečas, odcházelo se do kabin za stavu 0:0.

V úvodu druhého poločasu hosté svůj tlak stupňovali. Blízko ke gólu byl nejprve Šašinka, jehož ránu z otočky zastavilo břevno. V 59. minutě se hráči z Táborda dočkali úvodní branky, když se po kolmé přihrávce od Jakuba Nečase tvrdou ranou prosadil Matouš Varačka. Z vedení se ale Jihočeši moc dlouho neradovali. Hned o tři minuty později totiž po rychlé akci putoval balon přes Šancla a Křivánka k nohám zcela volného Jakuba Selnara, který ranou z levé strany hřiště nedal brankáři Pastornickému šanci - 1:1.

Dvě slepené branky očividně prospěly domácímu celku. Jihlavští fotbalisté byli v dalších minutách zápasu výrazně aktivnější a brankář hostů byl v plné permanenci. Domácí se dostali k zahrávání celé řady rohových kopů, avšak až přímý pokus na bránu Táborska zaznamenali pouze jeden. Samotný závěr utkání vyzněl lépe pro hosty. Velké šance měli Djordić, Kateřiňák a také Koné, jenže branku již vstřelit nedokázali a utkání tak skončilo dělbou bodů za remízu 1:1.