04.08.2024 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim remizovala s Líšní, góly padaly jen na začátku utkání

Foto: Kristýna Hejnová
Fotbalisté Vlašimi ve 4. kole Chance Národní Ligy remizovali s Líšní 1:1. Hosté šli už ve druhé minutě utkání do vedení zásluhou Poláška, ale ve 13. minutě odpověděl domácí Musil. Utkání bylo vyrovnané i po zbylý čas, ale další branku ve zbytku duelu diváci neviděli.
13' Musil (pen)
2' Polášek
16' Hodek
bez karet
Sestavy
Spilka – Kareem, Breda, Kulhánek, Kurka – Onije, Musil, J. Franěk (60. Rosa), Záviška (72. A. Pudil) – Hodek (72. Biegon), Lehký (72. Šubert)
Na lavičce: Čermák, Kolář, Dostál, Pernica, Pudil, Soukeník, Holoubek
Trenér: Aleš Majer
Vajner – Ilko, Dudl (66. Dziuba), Joković, Sedlák – M. Polášek, Rolinek (80. Aldin), Sokol, Jeřábek – Silný (87. Raab), Vlasák (66. Lutonský)
Na lavičce: Ulrich, Hapal, Mach, Kratochvíla
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Kvítek – Cichra, Ježek • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 505

Komentář

Úvod utkání byl pro domácí opět nešťastný, když po necelých dvou minutách hry museli lovit míč ze své sítě. Ideální přihrávku si ve vápně zpracoval Marek Polášek a krásnou ranou překonal Spilku - 1:0. Aktivita hostům z jihu Moravy vydržela ještě nějaký čas a bylo i několik rohových kopů. Jeden z nich však paradoxně využili domácí fotbalisté ke svému brejku na jehož konci byl zákrok brankáře Vajnera a následný pokutový kop. Míč si postavil na značku Lukáš Musil a zkušeně poslal míč do sítě - 1:1. 

Postupem času dokázala Vlašim vyrovnat hru a ve 22. minutě se dostal k odraženému míči Jan Franěk. Jeho zablokovaná rána se odrazila k nohám Petra Bredy, ale ten zakončil mimo. Zkušený obránce o dvě minuty později sledoval jak se v obrovské šanci selhal Jakub Hodek, který hlavičkoval těsně vedle. 

Hosté z Líšně se dostali také do zajímavé šance, ale střelu Václava Dudla tečoval jeden z obránců mimo branku. V samotném závěru poločasu se ještě dostal ke slovu domácí tým, ale Hodek opět se svým hlavičkovým pokusem neuspěl. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1. 

Úvod do druhého poločasu přinesl vyrovnanou podívanou s tím, že domácím se nedařilo dostat se k zakončení, a to i díky obětavosti obránců Líšně, kteří zablokovali několik střel. Na velkou šanci se čekalo do 57. minuty, kdy Vlašim předvedla obrovskou hrubku v rozehrávce. Nakonec si však mohli svěřenci Aleše Majera oddechnout, když Jan Silný zamířil z velkého úhlu jen do boční sítě. O pár vteřin později mel na kopačce gól Petr Breda, ale jeho rána byla zablokována. 

Vyrovnaný duel pokračoval v duchu, že každý chvilku tahá pilku. Hosté z Líšně byli chvíli více na míči a zaměstnávali obranu Vlašimi. Netrvalo dlouho a více práce měla defenziva hostů. Oba brankáři však nemuseli řešit žádnou vážnější šanci. Většina střel mířila mimo jejich svatyně a nebo byli obránci pozorní a nepustili soupeře do zakončení. Až v samotném závěru zápasu mohli urvat vlašimští výhru na svou stranu. Ve velké šanci byl Martin Šubert, ale proti jeho zakončení vytasil Vajner výborný zákrok! 

V Kollárově ulici se tak v utkání 4. kola Chance Národní Ligy zrodila remíza 1:1.