04.08.2024 | Vojtěch Martínek | Zápas

Góly zkušených hráčů pomohly Žižkovu k první výhře v sezoně

Foto: fkvz.cz
Fotbalisté pražského Žižkova v rámci 4. kola Chance Národní Ligy porazili na domácím stadionu Prostějov 3:0. Za domácí tým pálili zkušení hráči. V první půli se trefil záložník Milan Jirásek, po změně stran pak zdvojnásobil vedení svého týmu útočník Tomáš Necid. Gólovou tečku ještě zápasu dodal v nastavení Jiří Sodoma. Pražané vybojovali první výhru v soutěži. Naopak Prostějov je stále bez výhry, po čtyřech kolech má pouze dva body.
37' Jirásek
48' Necid
90+5' Sodoma
bez branek
bez karet
90+3' Koudelka
Sestavy
Melichar – M. Richter, Broukal, Fišl, Divíšek (72. Klusák) – Petrák, Jirásek (88. Tregler) – M. Hönig (85. Muleme), Batioja (78. Sixta), Gembický (46. Prošek) – Necid (78. Sodoma)
Na lavičce: Kotek, Bárta, Řezáč, Toula
Trenér: Marek Nikl
Vejmola – Lehovec, Ševčík, Šindelář, Carneiro (32. Bielan, 77. Koudelka) – Matoušek (65. Slaměna), Matocha, Lahodný, Vybíral (77. Bartolomeu) – Žák, T. Jedlička
Na lavičce: Neuman, Látal, Hrdlička
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Nehasil – Kubr, A. Beneš • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1036

Komentář

První srpnová neděle do Seifertovy ulice zavedla dva celky, které po třech odehraných kolech stále usilovaly o první výhru nové sezóny. Domácí Žižkov hostil Prostějov, a nutno podoktnout, že hostům vstup do duelu vyšel výrazně lépe. Viktoria doplácela na nepřesnosti v útoku a sebejistě nepůsobila ani v obraně, čehož už ve 22. minutě mohl využít Matoušek. Melichar ale jeho střelu na tyč vysunul za bránu.

Ač měl kouč Nikl ke spokojenosti nejspíš daleko, jeho svěřenci do přestávky přeci jen šli s náskokem. Krátce před přestávkou se totiž na hraně hanáckého vápna uvolnil Milan Jirásek, jehož krásnou ránu Vejmola nataženou rukou jen tečoval na vnitřní stranu pravé tyče. Skóre tak po úvodním dějství znělo 1:0.

Start druhého poločasu přinesl pro tisícovku diváků pod vysílačem další porci radosti. Svůj výpad na pravou stranu vápna totiž přesným zakončením do horní části brány uzavřel Tomáš Necid, který se tak prosadil už potřetí v ročníku. Prostějov pak byl častěji na míči a snažil se na dvě inkasované rány odpovědět, jen velmi málo z jeho akcí ale přineslo nějaké větší starosti pro Melichara.

Těsně před koncem základní hrací doby mohl snížit střídající Slaměna, který ale po brejku pouze orazítkoval tyč. Definitivní tečku za střeleckým zápisem souboje tak udělal až Jiří Sodoma, který během chaotické situace v hanácké šestnáctce upravil na konečných 3:0.