včera | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf doma prohrál s Vlašimí, těsně před koncem rozhodl Kareem

Foto: Tomáš Secký / fkvarnsdorf.cz
Fotbalisté Varnsdorfu ve 14. kole Chance Národní Ligy prohráli s Vlašimí 1:2. Domácí šli do vedení brzy díky gólu Podzimka a vypadalo to, že si vedení vezmou i do šaten. Jenže ve 45. minutě hosté srovnali vlivem vlastního gólu Kosaře. Po přestávce branka dlouho nepadla, hosté se prosadili opět až na konci poločasu díky trefě Kareema.
10' Podzimek
45' Kosař (vl)
90+3' Kareem
74' Kubín
78' Kubista
82' Rudnytskyy
54' Jeřábek
64' Musil
Sestavy
Pešl – Juzvak, Kubista, Zálešák – Kosař (65. Stradiņš), Kubín – Adeleke (46. Brdička), Podzimek (76. Rudnytskyy), Hudák (76. L. Dufek), Nykrín – Firbacher (58. Usman).
Na lavičce: Lichtenberg, Vlk
Trenér: Ivan Kopecký
M. Kolář – Záviška (90. Kurka), Breda, Kulhánek, Soukeník – Musil, J. Jeřábek – Rosa, M. Pudil (58. Šubert), Lehký (58. Kareem) – Hodek (78. Biegon).
Na lavičce: Čermák, Spilka, Franěk, Holoubek, Onije, Pudil
Trenér: Aleš Majer
Rozhodčí: Radina - Líkař, Dohnálek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 350

Komentář

Program 14. kola Chance Národní Ligy zakončil duel posledního Varnsdorfu s Vlašimí. Domácí, vědomi si svého postavení v tabulce, vstoupili do zápasu aktivně. Po deseti minutách hry se mohl prosadit Adeleke, jenže razantní střelou trefil připraveného Koláře uprostřed branky. Vzápětí už to ale Varnsdorfu vyšlo. Prudký míč z pravé strany dopravil do sítě Ondřej Podzimek, který v probíhající sezóně zapsal svou první trefu.

Po dvaceti minutách mohli domácí navýšit vedení. Soukeník neodehrál přesně, míče se zmocnil Firbacher, který si to namířil přímo na bránu, jenže Kolář jeho přízemní střelu fantasticky vytěsnil. Od té doby Vlašim zařadila druhý rychlostní stupeň, byla aktivnější a častěji na míči. Dvě minuty před prvním hvizdem orazítkoval ještě Breda hlavičkou břevno, o dvě minuty později už z toho byl ale gól. Centrovaný míč si našel Kulhánek, který ho poslal směrem na bránu. Na malém vápnu stál ale Jakub Kosař, který si nešikovně hlavičkou vstřelil vlastní gól – 1:1.

Trenér Ivan Kopecký udělal do druhé půle jednu změnu v sestavě. Hřiště opustil Adeleke a nahradil ho Brdička. Druhé dějství příliš fotbalové krásy nepřineslo, hra byla často přerušována, plná soubojů a nakonec i žlutých karet. Těch hlavní sudí rozdal celkem pět. Vážnější situaci si připsala Vlašim v 66. minutě. Centr na zadní tyč zakončoval Hodek, v těžké pozici ale trefil břevno. 

Když už to vypadalo, že si oba celky body rozdělí, strhla Vlašim vedení na svou stranu. V druhé minutě nastavení se k míči na pravé straně dostal Peter Kareem a razantní ranou umístil míč přesně k tyči. Varnsdorf tak zůstává v tabulce poslední, Vlašim poskočila na páté místo.