včera | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim díky dvěma gólům Látala zdolala Jihlavu a snížila ztrátu na Zlín

Foto: Jindřich Balous
Fotbalisté Chrudimi porazili v 14. kole Chance Národní Ligy doma Jihlavu 2:1 a z druhého místa ztrácí na vedoucí Zlín čtyři body místo dosavadních šesti. Všechny branky padly v rozmezí 45. a 55. minuty. Skóre otevřel chrudimský David Látal, který po přestávce vrátil Východočechům vedení z pokutového kopu. Za Vysočinu vyrovnával na průběžných 1:1 ještě před koncem prvního poločasu střídající Michal Smutný. Jihlava prohrála po třech zápasech a je čtrnáctá.
45' Látal
55' Látal (pen)
45+4' Smutný
33' Kutík
57' Toml
86' Hrubeš
89' Shobowale
90+3' Šerák
90+5' Kejř
45+1' Čermák
45+2' Smutný
71' Pešek
90+3' Jarolím (trenér)
90+5' Hošek
Sestavy
Šerák – Kozojed, Toml, Kutík, Leitner – Jan Řezníček, Šimek, Bauer (81. Kejř) – Hrubeš (90+2. Holub) – Černý (74. Shobowale), D. Látal (74. Kosek)
Na lavičce: Číž, Borkovec, Lang, Skwarczek, Wehowský, Vácha
Trenér: Jindřich Tichai
Jágrik – Chytrý, Štětka, A. Čermák, Farka (71. Hošek) – Pešek, M. Lacko – Křivánek (30. Křehlík), Šancl (71. Vítek), Selnar – T. Franěk (38. Smutný)
Na lavičce: Soukup, Boussou, Fugas, Haala, Sládek, Záhradník, Araujo-Wilson
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Volek - Žurovec, D. Beneš • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 835

Komentář

Zvedající se Vysočina Jihlava začala dobře i na půdě druhé Chrudimi a v prvních minutách dokázala několikrát nepříjemně zavařit domácí defenzívě. Na první zajímavější akci však fanoušci Za Vodojemem čekali až do poloviny první půle, samostatný únik Křivánka zlikvidoval pozorný Šerák. Na druhé straně mohl naklonit skóre na chrudimskou stranu kapitán Jan Řezníček, jeho technické zakončení ale dokázali hosté z brankové strany odhlavičkovat nad břevno.

Když už se zdálo, že první půle skončí velmi rychle, přišly dva důležité momenty. Jihlavské defenzívě nejprve pláchl produktivní David Látal, o čtyři minuty později však zůstal za chrudimskou obranou osamocený Michal Smutný a přesnou hlavičkou stanovil poločasové skóre na 1:1.

Jak se hrál v první půli vyrovnaný fotbal, po pauze už Jihlavští směrem do ofenzívy příliš nepromlouvali. Chrudim na svého soupeře nastoupila a po úvodních příležitostech odpískal sudí pokutový kop po faulu na nebezpečného Davida Látala. Sám faulovaný nařízenou penaltu se štěstím proměnil a poslal domácí do vedení 2:1.

Chrudimští i nadále diktovali tempo a měli i další dobré příležitosti na navýšení vedení. Brankář Jágrik se blýskl například proti pěkné ráně Hrubeše nebo prudké přízemní střele Kutíka, u dalších úniků Látala a Shobowaleho mu pomohlo i štěstí. Vysočina se směrem dopředu už k ničemu nedostala a domů si nakonec odvezla těsnou porážku 1:2.