předevčírem | Karel Jedlička | Zápas

Bez branek. Slezské derby mezi Opavou a béčkem Baníku skončilo smírně

Foto: sfc.cz
Slezské derby, které hostila Jihlava, zpestřilo páteční program 14. kola Chance Národní Ligy. Opavští fotbalisté si v něm nakonec s rezervou Baníku rozdělili po bodu po bezbrankové remíze. Hosté mohli udeřit v závěru první půle, ale Temelova hlavička skončila na břevně. Krátce po změně stran trefil brankovou konstrukci opavský útočník Kozák, gólu se ovšem čtyři stovky diváků nedočkaly. Duel tak skončil remízou. Opava čeká na výhru v soutěži dvě kola, Baník bodoval podruhé za sebou.
bez branek
bez branek
79' Blecha
43' Jackuliak
Sestavy
Richter – Haitl, Lehoczki, Srubek, Čejka (67. Mužík) – Hýbl (84. Whiffen), J. Málek (67. Rezek), Ondráček, Blecha – Rataj (63. Papalelé), Kozák.
Na lavičce: Babka, Pejša
Trenér: Tomáš Zápotočný
Kubný – Krupička, Měkota, Temel, Munksgaard – P. Jaroň, Šudák, Komljenović (90+5. Ogbu), Fomba (65. Chvěja), Holaň – Jackuliak (79. Kašpárek).
Na lavičce: Gergela, Ferreira Da Silva, Sirotek, Drozd, Jaroň, Málek, Reteno Elekana, Nzanza
Trenér: Josef Dvorník
Rozhodčí: Orel – Pospíšil, Beneš • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 400

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Na zajímavější události se skalní fanoušci, kteří ve všední den vážili dalekou cestu do Jihlavy, poměrně dlouho načekali. Opatrný fotbal bez šancí změnila mohutná ostravská ofenzíva v závěru poločasu, jejímž vyústěním byly čtyři rohové kopy a tři velké příležitosti v rozpětí od 38. do 42. minuty.

Po prvním rohu otřásl stoper Martin Temel prudkou hlavičkou opavským břevnem. Krátce nato musel dvakrát předvést své umění opavský brankář Adam Richter. Nejprve vytahoval zpod břevna výstavní dalekonosnou ránu Issy Fomby, poté ho tvrdou ranou k tyči nepropálil Aleksandar Komljenović, kterému míč zády k bráně ideálně přistrčil Dávid Jackuliak.

Pět minut po přestávce mohla udeřit do té doby nevýrazná Opava. Libor Kozák si naběhl mezi stopery na výborný centr Jaroslava Málka a hlavičkoval do pravé tyče. Dál se hrál naprosto vyrovnaný fotbal. O osudu utkání mohl nakonec rozhodnout v 78. minutě střídající Ladislav Mužík. Po centru Jakuba Rezka snad i jeho samotného na malém vápně překvapilo, že k němu míč přes klubko hráčů propadl, jeho zakončení z voleje ovšem reflexivně vykopl nohou na brankové čáře hostující gólman Mikuláš Kubný.

A protože se o pět minut později neujala ani rána Petra Jaroně pod břevno na druhé straně, body se po bezbrankové remíze dělaly. Opava ztratila body popáté z posledních šesti utkání, juniorka Baníku se před dvojicí zápasů s aktuálně posledním a předposledním celkem soutěže vzdálila pásmu sestupu na čtyřbodový rozdíl.