včera | Jiří Polášek | Zápas

Vítězná série Zlína skončila. „Ševci“ na domácí půdě remizovali s Jihlavou

Foto: fczlin.com
Fotbalisté Zlína remizovali v dohrávce devátého kola Chance Národní Ligy doma s Jihlavou 1:1 a po jedenácti zápasech nevyhráli. Svěřenci trenéra Bronislava Červenky ale i tak na čele tabulky zvýšili náskok na druhou Chrudim na šest bodů. Proti Vysočině vedli od 41. minuty po brance Vukadina Vukadinoviče, hosté srovnali ve druhé půli díky trefě Filipa Šancla. Jihlava pod koučem Markem Jarolímem bodovala ve čtvrtém z pěti utkání. V tabulce nicméně přesto zůstala čtrnáctá.
41' Vukadinović
62' Šancl
31' Nombil
77' Černín
bez karet
Sestavy
S. Dostál – Kopečný, Černín, Simerský, Bartošák – Nombil – Vukadinović, Machalík (78. Brandner), Didiba (85. Bránecký), Načkebia (57. Reiter) – Poznar (85. Buchvaldek)
Na lavičce: Rakovan, Kolář, Kulíšek, Polášek
Trenér: Bronislav Červenka
Jágrik – Hošek (76. Farka), Štětka, Beneš (26. Křivánek), Chytrý – Pešek, A. Čermák – Šancl, M. Lacko, Selnar – T. Franěk
Na lavičce: Soukup, Boussou, Fugas, Sládek, Křehlík, Záhradník, Araujo-Wilson
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Hocek - Kotalík, D. Beneš • Stadion: Letná • Diváci: 1732

Komentář

Rozjezd zápasu toho moc nenabídl. Zlín si v 10. minutě vybojoval první rohový kop, který hned vzápětí zopakoval, ale žádný závar z toho nevytěžil. V 17. minutě solidně pálil Nombil, jeho ránu ale vytáhl Jágrik. O tři minuty později se Zlín dostal do vyložené příležitosti, Načkebia nicméně trefil pouze tyčku.

V prvním poločase však branka přece jen padla. Hostující obrana krátce před přestávkou chybovala, Poznar adresoval míč Vukadinu Vukadinovičovi, a ten už se tváří v tvář brankáři nemýlil. Domácí tak po prvním poločase byli o jednu branku spokojenější.

Hned při vstupu do druhé půle mohli Moravané odskočit ještě víc, rána Machalíka zpoza velkého vápna ale skončila pouze parádním zákrokem Jágrika. Jihlava si tolik příležitostí nevytvořila, jednu klíčovou ale předvedla v 61. minutě. Filip Šancl pálil, pomohl si odrazem od zlínského Černína a míč adresoval do domácí sítě.

Zlín chtěl stav zlomit na svou stranu, hlavička Poznara však mířila pouze na dobře postaveného brankáře. Na druhé straně vyloženou šancí pohrdnul Šancl. Oba týmy pak zkusily ještě trochu promíchat sestavy na hřišti, skóre se přesto již neměnilo.