včera | Petr Komárek | Zápas

Chrudim díky Kutíkově brance v nastavení odvezla z Prostějova bod

Foto: 1skprostejov.cz
Fotbalisté Chrudimi remizovali v dohrávce 13. kola Chance Národní Ligy na hřišti Prostějova 1:1 a v tabulce ztrácí na první Zlín pět bodů. Domácí Hanáci dlouho vedli po povedené dalekonosné střele Brazilce Kauana Carneira. Východočechům zařídil bod vyrovnáním ve třetí minutě nastavení druhého poločasu Daniel Kutík. Druhá Chrudim i tak podruhé v řadě ztratila body, oproti Zlínu odehrála o zápas více. Prostějov je jedenáctý.
15' Carneiro
90+3' Kutík
7' Matoušek
11' Lima
48' Látal
69' Lahodný
77' Ševčík
62' Leitner
78' Toml
78' Řezníček
90+3' Šuléř (masér)
Sestavy
Vejmola – R. Látal (81. Bielan), Ševčík, Carneiro, Lehovec – Matoušek (90+1. Vybíral), Hrdlička (90+1. Slaměna), Habusta, Lima – Žák (65. Lahodný), T. Jedlička (81. Bartolomeu)
Na lavičce: Neuman, Zapletal, Koudelka, Matocha
Trenér: Radim Kučera
Šerák – Kozojed, Toml, Leitner, Kutík – Šimek, Jan Řezníček – Hrubeš, Bauer (80. Kejř), Kosek (70. Černý) – D. Látal
Na lavičce: Číž, Borkovec, Holub, Wehowský, Shobowale, Vácha
Trenér: Jindřich Tichai
Rozhodčí: Cieslar – Bělák, Marek • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 686

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Domácí mohli brzy skórovat. Po Matouškově dlouhém autu se balonu zmocnil Žák a Šerákovi musela pomoci bližší tyč. V 15. minutě už to Prostějovu vyšlo. Odražený míč si vzal Kauan Carneiro, jeho pokus zdálky během letu zaplaval a skončil v levém horním rohu chrudimské branky. Na druhé straně se rýsovala slibná možnost pro Koseka, defenzíva Hanáků nicméně dokázala včas zasáhnout.

Zvýšit prostějovské vedení se snažil po hodině hry Matoušek, dobrým obranným zákrokem se však prezentoval Kutík. Daleko od druhého gólu nebyl po rohovém kopu brazilský obránce Carnerio. Šerák proti jeho hlavičce z pokutového území vytáhl výborný zákrok a vzápětí si poradil také s Matouškovou dorážkou.

Vzápětí kopali domácí další roh a tentokrát zakončoval u vzdálenější tyčky Jedlička. Prosadit se ale nedokázal ani nadvakrát a Chrudim stále ztrácela jedinou branku. Tu však dlouho nedokázala vstřelit a vypadalo to, že Prostějov už stav 1:0 na svém trávníku uhájí.

Jenže nakonec neuhájil. Rozhodčí nastavil nad rámec normální hrací doby čtyři minuty a ve třetí z nich se hostům podařilo vyrovnat. Do vápna přiletěl centr z pravé strany, míč se odrazil k Danielu Kutíkovi a ten za přispění teče skluzujícího Vybírala překonal Vejmolu. Balon šel do protipohybu prostějovského brankáře, který už ho nedokázal vyrazit.