předevčírem | Aleš Strouha | Zápas

Ostrava B už není poslední, v duelu rezerv zvítězila v Radotíně nad Slavií

Foto: Roman Vlachynský (fcb.cz)
Fotbalisté ostravské rezervy v 13. kole Chance Národní Ligy porazili Slavii B na jejím hřišti 3:1 a v tabulce se posunuli z posledního 16. místa na průběžnou 13. pozici. Tři ze čtyř branek nedělního zápasu padly v úvodní dvacetiminutovce. Baník poslal do vedení Dávid Jackuliak a poté mu ho vrátil Sacha Komljenovič. Mezitím vyrovnával na průběžných 1:1 Elmedin Raman. Skóre pak po hodině hry uzavřel hostující Michal Fukala. Zatímco Ostrava vyhrála druhý z posledních tří duelů, Slavia nebodovala podruhé v řadě a je devátá.
14' Rama
8' Jackuliak
20' Komljenovic
64' Fukala
83' Babacar
84' Trédl
6' Jackuliak
43' Komljenovic
84' Fomba
Sestavy
Sirotník – Trédl, Hunal, Konečný, Zachoval – Slončík (68. Pikolon), Bužek, Žitný (41. Jelínek) – D. Toula (68. Mikulanda), Rama (78. Milan Škoda), Belžík (68. Sy)
Na lavičce: Slavata, Behenský, Piták, Švec, Beran, Perišić
Trenér: David Střihavka
Kubný – Fukala, Uchenna Aririerisim, Lischka, Munksgaard – Komljenovic (86. Ogbu), Holaň, Nogha – P. Jaroň (71. Šudák), Jackuliak (64. Kašpárek), Fomba
Na lavičce: Gergela, Krupička, Měkota, Temel, Chvěja, Drozd, Kilibarda, Málek
Trenér: Josef Dvorník
Rozhodčí: Volek – Žurovec, Cichra • Stadion: Fotbalový stadion Radotín • Diváci: 624

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Zápas mezi rezervními týmy Slavie Praha a Baníku Ostrava začal v pražském Radotíně ve vysokém tempu a hned první vážnější šance přinesla gól. V osmé minutě po rychlé kombinaci pálil Komljenovič, jehož ránu brankář Sirotník vyrazil jen před sebe a dorážející Dávid Jackuliak poslal hosty do vedení. Domácí na inkasovanou branku rychle zareagovali a o šest minut později Elmedin Rama přesnou hlavičkou srovnal. Slavia měla následně několik náznaků šancí, ale hosté byli nebezpečnější. Ve 20. minutě se po střele z dálky prosadil Sacha Komljenovič a Baník opět vedl, tentokrát 2:1. 

Slavia se v první půli snažila dostat zpět do hry, ale defenzíva Baníku pracovala velmi kompaktně. Domácí se nemohli dostat do vážnějších příležitostí a hosté hrozili zejména z rychlých protiútoků. Ostravané si až do přestávky udržovali mírnou herní převahu, když domácí hráči často ztráceli míče ve středu pole. První poločas tak skončil zaslouženým vedením Baníku.

Do druhé půle nastoupili hráči Slavie s větším nasazením a pokusili se zvrátit vývoj zápasu. Zahrávali několik standardních situací, ale defenzíva Baníku pracovala pečlivě a domácí se nedokázali dostat do větší příležitosti. V 64. minutě přišel klíčový moment, když Fomba utekl po levé straně a Michal Fukala zvýšil na 3:1 pro Ostravu. Tento gól domácí tým zlomil a Baník se naopak již v pohodě soustředil na udržení vedení.

V závěru zápasu se sice Slavia ještě snažila vyvinout tlak, ale hostující brankář Kubný byl jistý. V 87. minutě měl Baník dokonce velkou šanci zvýšit své vedení, když po akci Kašpárka dorážel Ogbu, ale Sirotník skvěle zasáhl. Baník si své vítězství pohlídal a odvezl si z hlavního města tři body.