19.10.2024 | Jiří Polášek | Zápas

Vyškov si v Líšni pojistil třetí místo, dvěma góly v závěru rozhodl Sylla

Foto: sklisen.com
Fotbalisté Vyškova v 13. kole Chance Národní Ligy zvítězili na hřišti Líšně 2:0 a v tabulce drží třetí místo o čtyři body před čtvrtou Opavou. Oba góly hostů vstřelil během závěrečné čtvrthodiny Guinejec Abdoulaye Sylla. „Marvanům“ se nepodařilo vyhrát popáté v řadě a aktuálně jsou desátí.
bez branek
76' Sylla
81' Sylla
20' Aldin
81' Sokol
82' Otrísal
69' Ulbrich
72' Piško
Sestavy
Vajner – Lutonský, M. Jeřábek (90+2. Joković), M. Mach, Otrísal – Sedlák (86. Tauš) – Dudl (72. Vlasák), Mionić (72. Dziuba), Aldin (53. Sokol), M. Polášek – Silný
Na lavičce: Ulrich, Ilko, Cupal, Hapal, Kratochvíla, Kubovič
Trenér: Petr Maléř
Borek – Svoboda, Piško, Štěrba, Vedral – Čelůstka, M. Novák – Sylla, Ulbrich (80. Djanbou), Condé (65. Schön) – Lacík (80. Zajíc)
Na lavičce: Hrubý, Němeček, El Azzouzi, Egbri
Trenér: Richard Dostálek
Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, A. Beneš • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 749

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Na první větší akci zápasu se nemuselo čekat dlouho, v desáté minutě se dostal ke střele zpoza pokutového území Novák. Jeho rána nebyla vůbec špatná, mířila na vzdálenější tyčku, kam se ale nakonec tygřím skokem dostal brankář Vajner, který míč vyrazil.

O pět minut později se předvedli zase domácí. Otrísal se procpal k centru z pravé strany a míč vypálil z voleje. Velkou šanci domácích zlikvidoval brankář Borek, který míč vytěsnil na rohový kop. S tím už si obrana Vyškova jednoduše poradila.

První větší šance druhé části byla k vidění v 50. minutě. Dudl se na hranici šestnáctky opřel do odraženého balonu, který ale zamířil pouze pár metrů nad branku. Nadešla 76. minuta, když Čelůstka odcentroval do pokutového území a Vajner míč poslal jen k Abdoulayemu Syllovi. Ten z dorážky protlačil míč s tečí jednoho z domácích do branky.

A jen po pár minutách slavili Vyškovští znovu. Centr Svobody prodloužil na malé vápno Vedral. Abdoulaye Sylla uspěl v souboji s Vajnerem, kterého zdánlivě zasáhl. Sudí ale zůstal klidný a hráč Vyškova míč propasíroval do branky.

Na druhé straně mohl snížit Vlasák, který ale pálil pouze těsně vedle pravé tyče. I přes pár následných akcí a dlouhé pětiminutové prodloužení už další branka nepadla. Vyškov vyhrál v Líšni 2:0 a připsal si druhé vítězství v řadě. Zůstal tak na třetí pozici, kde aktuálně disponuje 22 body. Líšeň je zatím desátá s 15 body, ale po dohrání dalších zápasů může v tabulce klesnout.