18.10.2024 | Jiří Polášek | Zápas

Jihlava neudržela vedení a remizovala s Varnsdorfem

Foto: fcvysocina.cz
Fotbalisté Jihlavy v pátečním duelu 13. kola Chance Národní Ligy remizovali s Varnsdorfem 1:1. Celek z Vysočiny šel doma do vedení ve 32. minutě poté, co Jakub Selnar proměnil penaltu nařízenou za faul hostujícího Martina Kouřila. Tentýž hráč ovšem po změně stran odčinil svůj penaltový zákrok, když přesnou hlavičkou srovnal na konečných 1:1. Varnsdorf v soutěži bodoval po dvou porážkách v řadě, Jihlava doma remizovala popáté ze sedmi zápasů.
32' Selnar (pen)
74' Kouřil
bez karet
13' Kubista
21' Osaghae
28' Brdička
31' Kouřil
Sestavy
Jágrik – Hošek, Štětka, Beneš, Chytrý – Pešek, A. Čermák – Selnar (86. Křehlík), M. Lacko (62. Šancl), T. Franěk (77. Vítek) – Křivánek (62. Smutný)
Na lavičce: Soukup, Boussou, Farka, Fugas, Sládek, Záhradník, Araujo-Wilson
Trenér: Marek Jarolím
Pešl – Vlk, Kubista, Kouřil, Zálešák – Osaghae, Kosař – Hudák (89. L. Dufek), Podzimek (79. Stradiņš), Adeleke (65. Usman) – Brdička (65. Firbacher)
Na lavičce: Lichtenberg, Kubín, Nykrín
Trenér: Ivan Kopecký
Rozhodčí: Vokoun – Antoníček, Mojžíš • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 412

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

V rámci 13. kola Chance Národní Ligy se utkaly dva týmy, kterým se v aktuálním ročníku zatím příliš nedaří. Jihlava šla do zápasu z třinácté pozice, na kontě měla shodný počet bod, jako čtrnáctá Zbrojovka a patnáctý Baník. Varnsdorf byl před třináctým kolem s devíti body na úplném chvostu tabulky. V posledních pěti zápasech byl ale právě Varnsdorf ten, komu to šlo více. Dvě utkání vyhrál, třikrát se body dělily.

Z úvodu zápasu byla Vysočina lepším týmem, snažila se útočit po křídlech i středem, nic moc ale nevycházelo. Po chvíli si zaútočili také hosté, ani oni ovšem například z přímého volného kopu na hranici pokutového území nic nevytěžili. První větší šanci měla Jihlava v 16. minutě. Franěk poslal míč Hoškovi, který ho už už posouval do prázdné branky Varnsdorfu, Martin Kouřil ale míč vykopl na brankové čáře. Postupně se začalo na straně hostů žlutit, a to hned čtyřikrát.

Ve 32. minutě došlo k situaci v pokutovém území hostů, po které by ve prospěch domácích nařízena penalta. Pokutového kopu se ujal Jakub Selnar. Čtyřiadvacetiletý útočník se nemýlil, poslal míč přímo do protipohybu gólmana a poslal Vysočinu do vedení 1:0. Do poločasu se toho pak už moc nestalo.

Do druhé půle poslali oba trenéři stejnou sestavu. Střídalo se poprvé až mezi 60. a 70. minutou. Do té doby nemohlo všech 412 diváků sledovat nějaké větší šance. Ty přišly až v následujících minutách. Zálešákův rohový kop do malého vápna našel Firbacherovu hlavu, to ale ještě dokázal Jágrik parádním zákrokem míč zlikvidovat.

V 74. minutě, tedy minutu po předchozí akci, se rozehrával další rohový kop, tentokrát z levé strany a hlavička Martina Kouřila už domácí síť našla. Patnáct minut před koncem bylo tedy srovnáno na 1:1. Varnsdorf ale mohl o chvíli později dokonce přejít do vedení. Usman ale nakonec z dobré pozice trefil pouze boční síť.

Oba týmy ještě několikrát prostřídaly, k žádným změnám ve skóre už ale nedošlo, a to i přes delší pětiminutové nastavení. Domácí i hosté si tedy ze zápasu odnesli bod. Jihlava prozatím zůstala na své třinácté pozici, Varnsdorf se vyhoupl před Zbrojovku a Baník, oba ale ještě mají zápas k dobru.