18.10.2024 | Aleš Strouha | Zápas

Táborsko neprohrálo už šest kol, z Vlašimi veze tři body

Foto: fctaborsko.cz
Fotbalisté Vlašimi v páteční předehrávce 13. kola Chance Národní Ligy podlehli Táborsku. Jihočechy poslal do vedení v 19. minutě středopolař Aleš Nešický, po půlhodině hry přidal druhý zásah hostujícího celku Petr Plachý, jehož ránu si do vlastní brány srazil Lukáš Musil. Domácí se po změně stran dočkali snížení, o které se v 82. minutě postaral Jan Záviška, srovnat ovšem Středočeši nedokázali a na výhru čekají v soutěži už tři kola. Naopak Táborsko neprohrálo už šest utkání v řadě.
82' Záviška
19' Nešický
32' Musil (vl)
36' Biegon
39' Kareem
54' Kulhánek
64' Breda
75' Jeřábek
86' Rosa
53' Kone
90+2' Kopáček
Sestavy
M. Kolář – Kareem (46. J. Jeřábek), Breda, Kurka, Kulhánek – Onije (46. Rosa), Šubert – Musil (71. Soukeník), Lehký (71. A. Pudil), Biegon (46. Záviška) – Hodek
Na lavičce: Čermák, Spilka, Pudil, Franěk, Holoubek, Manga
Trenér: Aleš Majer
Kerl – Plachý, P. Novák, Koné, Bláha – Kateřiňák (88. Kopáček), Šplíchal (66. Nečas) – Barac, Nešický (90. Nsunzu), Varačka – Hais (66. J. Mach)
Na lavičce: Pastornický, Foltyn, Schindler, Afolabi, Novotný
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Petřík – Ratajová, Ježek • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 512

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Zápas mezi Vlašimí a Táborskem začal jednoznačnou převahou hostů. Táborsko od úvodního hvizdu převzalo kontrolu nad hrou a tlačilo se před domácí bránu. Již v 19. minutě přišlo zaváhání brankáře Koláře, který nepřesně vyrazil míč, a Aleš Nešický pohotově otevřel skóre – 0:1. Vlašim se snažila rychle reagovat, ale kromě jedné nebezpečné střely Filipa Lehkého z 21. minuty, kterou brankář Kerl skvěle vyrazil, se do větších příležitostí nedostala.

Táborsko pokračovalo v dominantním výkonu a ve 31. minutě přišla další změna skóre. Po zmatcích ve vápně propadl míč k Petru Plachému, který svou střelu poslal do Lukáše Musila, od kterého se balon odrazil do sítě – 0:2. Vlašim se v prvním poločase nedařilo vytvořit si souvislejší tlak, zatímco Táborsko kontrolovalo hru a s přehledem drželo své vedení.

Ve druhém poločase se Vlašim snažila dostat zpět do zápasu. Série střídání přinesla oživení a zvýšenou aktivitu domácích, ale Táborsko bránilo zodpovědně. Hosté nadále hrozili z rychlých protiútoků, největší šanci měl v 72. minutě Petr Plachý, když z dobré pozice přestřelil bránu. Vlašim se však nevzdala a v 82. minutě snížila, když Dominik Soukeník našel přihrávkou Jana Závišku, který skóroval na 1:2.

Vlašim se v závěru pokusila o vyrovnání a v 85. minutě byl blízko ke gólu Jakub Hodek, jehož střela jen těsně minula branku. Táborsko bylo krátce pod tlakem, ale nakonec si těsný náskok pohlídalo. Zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím hostujícího týmu 2:1.