18.10.2024 | Petr Frömel | Zápas

Jedenáctá výhra v řadě! Vedoucí Zlín ve šlágru sestřelil Opavu, dva góly dal Tkáč

Foto: fczlin.com
Fotbalisté vedoucího Zlína ve šlágru 13. kola Chance Národní Ligy porazili čtvrtou Opavou 3:0. O vítězství lídra soutěže rozhodl dvěma góly záložník David Tkáč, který ve 33. minutě otevřel skóre, a krátce po změně stran zvýšil na 2:0. Krátce nato si navíc vlastní gól vstřelil hostující Filip Blecha, zlínské mužstvo tak zapsalo jedenácté vítězství v Chance Národní Lize v řadě a upevnilo si postavení v čele tabulky. Slezané z posledních tří venkovních duelů vytěžili jen bod.
33' Tkáč
51' Tkáč
59' Blecha (vl)
bez branek
23' Bartošák
41' Omale
82' Helešic
Sestavy
S. Dostál – Kopečný, Černín, Simerský, Bartošák – Nombil – Vukadinović (80. Š. Polášek), Machalík (83. Brandner), Tkáč (70. Reiter), Načkebia (70. Kulíšek) – Poznar (83. Bránecký)
Na lavičce: Rakovan, Kolář, Červinka, Číž, Ovesný, Slouk
Trenér: Bronislav Červenka
A. Richter – Haitl (76. Čejka), Lehoczki, Srubek, Helešic – Omale (63. Rataj) – J. Rezek (76. J. Málek), Ondráček (63. Mootoo), Blecha, Papalelé – Kozák (84. Mužík)
Na lavičce: Martinák, Hýbl, Pejša
Trenér: Tomáš Zápotočný
Rozhodčí: Černý – Pochylý, Lakomý • Stadion: Letná • Diváci: 2067

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Hned v úvodu se ke střele ve vápně dostal Tkáč, ovšem obranný val neprostřelil. Za hosty zahrozil Kozák, jemuž chyběl krůček k tomu, aby před Dostálem tečoval přihrávku z levé strany. První střelu, která šla mezi tři tyče, obstaral v 19. minutě Ondráček, avšak ta postrádala patřičnou razanci a zlínský gólman tak snadno zasáhl.

Zlín se dostával více do tempa a vytvářel si šance, Richter dlouho odolával, ovšem krátce po půl hodině hry kapituloval. Ve 33. minutě se po autovém vhazování ujal míče Vukadinović, jenž přihrávkou od postranní brankové čáry našel volného Davida Tkáče, který v poměrně těžké pozici dokázal zamířit ke vzdálenější tyči. O odpověď se pokusil Papalelé, jehož střela pravačkou šla mimo bránu. Za Zlín zahrozil Načkebia, jenž po zmatku v hostující obraně pálil bez přípravy, avšak Richter stačil jeho přízemní pokus vyrazit.

Na začátku druhého dějství se fanoušci nenudili. Napřed se do šance dostala Opava, avšak Blechovi se zamotal míč mezi nohama, vinou čehož nedokázal vystřelit a přišel trest. V 51. minutě se domácí radovali podruhé, když se David Tkáč protlačil až před brankáře a přízemní střelou zvýšil na 2:0.

O šest minut později mohl zlínský náskok zvýšit Poznar, proti jehož ráně bez přípravy vytáhl fantastický zákrok Richter. Ten vzápětí přesto inkasoval potřetí, v 59. minutě přihrával Kopečný na vzdálenější tyč, kde si míč smolně srazil do vlastní brány Filip Blecha.

To byla pro Opavu těžká rána, ze které se její hráči už nevzpamatovali a Dostála do konce utkání vážněji neohrozili. Rezkův oblouček, jenž se ke smůle slezského mančaftu stočil mimo zlínskou svatyni, byl světlou výjimkou. Domácí si tak v klidu dokráčeli pro jedenácté vítězství v řadě okořeněné čtvrtým čistým kontem za sebou.