včera | | Aktuální zprávy

Poděkujte tátovi přímo na stadionech. Víkend otců opět protne obě soutěže

Foto: LFA
Nejbližší kolo Chance Ligy a Chance Národní Ligy se na stadionech ponese v duchu poděkování. Ligová fotbalová asociace společně s kluby opět uspořádá již tradiční Víkend otců, který s sebou přinese také celou řadu akcí a aktivit.

"Je skvělé sledovat, že utkání Chance Ligy i Chance Národní Ligy pravidelně navštěvuje vysoké procento malých dětí a obecně mladých fanoušků. Jsou to pak většinou rodiče, zejména tátové, kteří své potomky na stadiony přivedou. A právě jim má Víkend otců za cíl poděkovat, jelikož mají klíčovou roli v budování vztahu dcer i synů k fotbalu. Ať už je to po aktivní hráčské stránce nebo té pasivní, fanouškovské," řekl obchodní a marketingový ředitel LFA Daniel Hajný.

Tradiční akce Ligové fotbalové asociace má vedle poděkování za cíl také pozvat právě rodiče s dětmi přímo do ochozů stadionů obou soutěží, aby si užili společně příjemně strávený čas a zažili atmosféru fotbalových zápasů, o něž je v Česku v posledních sezonách čím dál větší zájem.

Víkend otců navíc není jen o zápasech samostatných. Kluby si jako prostředek poděkování připravily doprovodné programy, které nabízí různé aktivity, soutěže či speciální akce, vše zaměřené právě na rodiny s dětmi, které na stadiony dorazí i s výraznějším předstihem.

"Aktivity na stadionech v průběhu Víkendu otců jsou čistě v gesci jednotlivých klubů a každý z týmů si sám rozhoduje, jak velkolepě akci pojme. Velice proto oceňujeme, jak jsou někteří v tomto ohledu aktivní a jaký program si připravili. Nepochybujeme, že právě zápasy tohoto víkendu mohou přispět k tomu, že v budoucnu si k fotbalu najde cestu ještě více dětí," dodal Daniel Hajný.

Ligová fotbalová asociace vnímá Víkend otců jako další projekt, který má přispět k budování vztahu dětí k fotbalu. Zapadá tak do dlouhodobé strategie LFA, která se na mladou generaci chce ve svých marketingových aktivitách zaměřit. Mezi další podobné projekty LFA patří také Liga do škol, která brzy bude pokračovat návštěvami dalších základních škol po celé republice. V současnosti vychází také sběratelské kartičky Chance Ligy, které jsou mezi mladými oblíbenou záležitostí.