09.10.2024 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Změna na lavičce Táborska: Nádvorníka střídá bývalý kouč Chrudimi Kronďák

Foto: Karolina Kabíčková (fctaborsko.cz)
Fotbalisté Táborska mají nového trenéra. Vedení jihočeského klubu vyhodnotilo dosavadní výsledky a herní projev jako neuspokojivé a odvolalo kouče Romana Nádvorníka. Na jeho místo přišel Radek Kronďák, který ještě v minulé sezoně vedl konkurenční Chrudim. Táborsko zatím získalo třináct bodů a po dvanácti zápasech se v neúplné tabulce Chance Národní Ligy nachází na dvanáctém místě.

„Rozhodnutí nebylo vůbec jednoduché, ale ani zkratkovité. Zvažovali jsme ho velmi obezřetně a poctivě. Roman Nádvorník odvedl za dva roky v klubu obrovské penzum práce. Navzdory veškerému úsilí a podpoře, kterou mužstvo má, aktuální výsledky na hřišti neodpovídaly našim očekáváním, což nás přivedlo k těžkému rozhodnutí o odvolání,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Táborska Martin Vozábal.

Jednapadesátiletý Nádvorník dosáhl s Táborskem v letošním roce největšího úspěchu v jeho klubové historii. Tým od rybníka Jordánu skončil po základní části předešlé sezony CHNL třetí a postoupil do baráže o nejvyšší soutěž. V ní se utkal s Českými Budějovicemi, jimž venku podlehl těsně 1:2 a doma s nimi remizoval 1:1.

V úvodním duelu tohoto ročníku pak sice Táborsko porazilo rezervu Slavie, jenže poté šest kol v řadě nevyhrálo a připsalo si jediný bod. Momentálně si naopak drží pětizápasovou sérii bez porážky. Během ní dvakrát zvítězilo a třikrát remizovalo, přičemž inkasovalo pouze dva góly.

V klubu se však přesto rozhodli hlavního trenéra vyměnit. Nádvorníkovo odvolání zdůvodnilo jihočeské vedení také pouhými třemi výhrami z dvanácti zápasů a formou týmu na domácím trávníku. Před vlastním publikem Táborští nasbírali osm bodů ze sedmi utkání. „Viníky jsou ale v první řadě hráči a jejich výkonnost, která neodpovídá podmínkám, které mají k dispozici,“ konstatoval Vozábal.

„Rádi bychom poděkovali trenéru Nádvorníkovi za jeho neúnavnou práci a oddanost našemu klubu během posledních dvou let. Pod jeho vedením jsme dosáhli významných pokroků, zejména v rozvoji mladých hráčů a zlepšení týmové morálky. Teď ale naše mužstvo potřebuje získat nové impulsy,“ sdělil ředitel. Nové impulsy má Táborsku dodat Radek Kronďák. Ten ještě na jaře trénoval Chrudim, s níž získal 42 bodů a v tabulce obsadil celkové páté místo. Oba počiny byly pro Východočechy rekordní.