před 3 hodinami | LFA | Aktuální zprávy

LFA finančně pomůže povodněmi zasažené Opavě. Přispět mohou i fanoušci

Foto: sfc.cz
Ligová fotbalová asociace se rozhodla podpořit klub z Opavy, jehož stadion během víkendu zasáhly a poškodily extrémní povodně. Slezskému klubu proto poskytne finanční pomoc ve výši jeden a půl milionu korun. LFA zároveň chce vyzvat členské kluby, aby se k ní připojily a přispěly na transparentní účet Slezského FC. Podobně se mohou zachovat i fanoušci.

"Klub z Opavy čelí v důsledku extrémních povodní, které ho o víkendu zasáhly, velmi těžkému období a Ligová fotbalová asociace ho chce v této nelehké situaci podpořit. Slezskému FC proto pošleme okamžitou finanční pomoc z rozpočtu LFA na pomoc s bojem proti následkům této přírodní katastrofy," uvedl Tomáš Bárta, výkonný ředitel LFA.

LFA zašle finanční pomoc na transparentní účet opavského klubu 111555033/5500, na který může přispívat kdokoliv, kluby, firmy nebo také fanoušci, kteří by chtěli slezskému celku pomoci. Finanční prostředky budou využity na obnovu sportovního vybavení, infrastruktury a celkové sportovní činnosti klubu.

„Budeme hledat i další možnosti, jak Opavě v těchto náročných chvílích pomoci. Chceme ukázat, že LFA své členy v podobně těžkých situacích dokáže podpořit a našim cílem je vrátit v co nejkratší době fotbal zpět na opavský stadion,“ dodal Bárta.

Stadion v Opavě byl během víkendu silně zasažen povodní. Voda na hrací ploše vystoupala až tribunu a vážně poškodila i celkové zázemí stadionu včetně kabin a dalších prostor.

LFA proto už v pondělí přistoupila k odkladu pátečního utkání 10. kola Chance Národní Ligy proti Prostějovu a s opavským celkem bude v následujících dnech řešit také zbytek jeho domácích utkání v rámci podzimní části.