01.09.2024 | Aleš Strouha | Zápas

Béčko Slavie remizovalo s Prostějovem, oba týmy mají stále stejně bodů

Foto: slavia.cz
Fotbalisté slávistické rezervy v osmém kole Chance Národní Ligy remizovali s Prostějovem 2:2. Hosty poslal v Radotíně ve 41. minutě do vedení Radek Lehovec, Pražané ale zanedlouho vyrovnali díky gólu Daniela Touly. Obrat „sešívaných“ dokončil po přestávce David Mikulanda, konečný výsledek pak dvacet minut před koncem stanovil prostějovský Jakub Matoušek. Aktuálně sedmá Slavia neprohrála podruhé, osmý Prostějov počtvrté v řadě. Oba nedělní soupeři si připsali svůj celkově desátý bod v sezoně.
44' Toula
47' Mikulanda
41' Lehovec
72' Matoušek
49' Trédl
87' Hunal
22' Matoušek
36' Ševčík
45+2' Lahodný
60' Neuman
86' Matocha
90' Carneiro
Sestavy
O. Kolář – Trédl, Hunal, Konečný, Zachoval – Pech (90.+1 Mi. Škoda), Bužek – Belžík (69. Pikolon), Beran, Mikulanda (79. Slončík) – D. Toula
Na lavičce: Rezek, Behenský, Piták, Dufek, Hájek, Jelínek, Rama
Trenér: David Střihavka
Vejmola – Lehovec, Ševčík, Šindelář, Carneiro – Lahodný, Matocha – Matoušek (85. Lima), Bartolomeu (30. Vybíral, 90+2. Zapletal), Žák (90+2. Slaměna) – Hrdlička (85. Koudelka)
Na lavičce: Neuman, Bielan, Látal, Jedlička
Trenér: Radim Kučera
Rozhodčí: Kotala – Kotík, Dresler • Stadion: Fotbalový stadion Radotín • Diváci: 513

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

Úvodní čtvrthodina zápasu mezi béčkem Slavie Praha a Prostějovem přinesla velmi opatrnou podívanou. Hrálo se hlavně ve středu pole a první zakončení přišlo až ve 21. minutě, kdy se po přihrávce od Belžíka dostal ke střele Zachoval. Ve velmi dobré pozici ale zakončil mimo. Hned o tři minuty později měl velkou šanci na druhé straně Lahodný, jeho tvrdou ránu ale skvěle vyrazil gólman Kolář.

V závěru prvního poločasu se změnilo skóre, a to hned dvakrát. Ve 41. minutě po zaváhání domácí defenzívy získal balon Radek Lehovec a jeho tečovaná rána skončila až za zády bezmocného Koláře. Těsně před koncem poločasu pak srovnal Daniel Toula, který velmi snadno usměrnil do odkryté brány perfektní přihrávku Trédla od brankové čáry.

Vstup do druhého poločasu vyšel na jedničku domácím. V probíhající 47. minutě totiž z pravé strany vypálil levačkou tvrdě Dominik Pech a jeho pokus zamířil přímo na nohu Davida Mikulandy, který pouze nastavil nohu. Míč skončil v síti a domácí se dostali do vedení. 

Další minuty ale patřily jednoznačně hráčům Prostějova. Ti si vytvořili velkou územní převahu a měli i velké šance. Hned v 51. minutě se do balonu z voleje krásně opřel Matoušek, ale skvělého Koláře nepřekonal. Hosté měli trvalou územní převahu a vyrovnat se jim podařilo v 72. minutě, kdy se po rohovém kopu ve vápně nejlépe zorientoval Jakub Matoušek, který z malého vápna propálil vše, co mu stálo v cestě. V dalším průběhu utkání pak přibývaly hlavně žluté karty. Góly ale již nepadly a utkání tak skončilo dělbou bodů.