30.08.2024 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim zvítězila nad béčkem Olomouce přesvědčivě 3:0

Foto: fcsbvlasim.cz
Fotbalisté Vlašimi v 8. kole Chance Národní Ligy zvítězili nad B-týmem Olomouce 3:0. Skóre utkání otevřel před přestávkou Rosa. Dvě minuty po startu druhé půle se prosadil Lehký a razítko na vítězství domácích dal následně Šubert.
30' Rosa
47' Lehký
62' Šubert
bez branek
bez karet
bez karet
Sestavy
Spilka – Kurka, Breda, Kulhánek, Kareem (85. F. Dostál) – Šubert (79. Biegon), Musil (79. Soukeník), Rosa (70. Záviška), Jeřábek – Hodek, Lehký (85. A. Pudil)
Na lavičce: Čermák, Kolář, Pudil, Franěk, Holoubek
Trenér: Aleš Majer
Digaňa – Bednár, A. Uriča (65. Stryk), Proniuk (72. Kramář), Amasi (65. Huňa) – Fabiánek, Matys (81. Coufal), Pospíšil, Beneš – Elbel, F. Uriča (46. Jalovičor)
Na lavičce: Macík
Trenér: Miloslav Brožek
Rozhodčí: Bohata – Novák, Šafránková • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 415

SESTŘIH ZÁPASU

Komentář

V úvodu utkání byl v Kollárovce k vidění opatrnější rozjezd, který nabídl vyrovnanou podívanou. Jako první se osmělili domácí, ale centr Kareema nikdo usměrnit na branku nedokázal. Olomouc B odpověděla velkou šancí Beneše, který po rohovém kopu zakončil těsně vedle branky. S přibývajícím časem získávali domácí převahu a tu dokázali vyjádřit i gólově. 

Po půl hodině hry našel Breda Kareema, který si dokázal obhodit protihráče a následně povedeným centrem našel hlavu Bernarda Rosy, který míč umístil do míst, kam brankář Digaňa nedosáhl - 1:0. Vstřelené branka polila domácí živou vodou a Lukáš Musil se řítil do další šance o čtyři minuty později. Domácí záložník však nakonec nedokázal přesně zakončit. V závěru poločasu hosté dokázali pozlobit svěřence Aleše Majera, ale v malém vápně nebyl nikdo, kdy by dokázal míč usměrnit do odkryté branky. 

Po změně stran se obraz hry moc nezměnil. Domácí hned od začátku na svého soupeře vlétli a vyplatilo se. Po dvou minutách Rosa našel centrem Kareema, jehož pokus zablokovali obránci, ale míč si ještě našel Filip Lehký a dokázal překonat Digaňu - 2:0. Druhý gól domácím vnesl klid na kopačky a ti dokázali kontrolovat hru a i nadále zaměstnávat obranu soupeře. 

V 62. minutě dokonce jásaly vlašimské tribuny potřetí. Povedený centr na zadní tyči zakončil aktivní Kareem, ale Digaňa dokázal vytáhnout skvělý zákrok a míč vyrazit. Ovšem k jeho smůle pouze na kopačky Martina Šuberta, jenž dokázal i v těžké pozici doklepnout míč do sítě - 3:0. Třetí branka definitivně zlomila odpor Olomouce a po zbytek zápasu domácí hru kontrolovali. Čtvrtou branku mohl přidat Rosa, ale jeho ránu vytáhl konečky prstů strážce olomoucké svatyně. Vlašim si tak v 8. kole Chance Národní Ligy zaslouženě došla pro tři body a v tabulce si polepšila.